Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prosze o podpowiedz w sprawie LOGÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczace logow. Mianowicie samochod (silnik AVF) po nocnym odpaleniu pracuje nierowno do pewnego momentu. Tak jak by nie na wszystkich cylindrach. Pozniej podczas jazdy smiga jak torpeda, na swiatlach przy jawolym biegu potrafi bujnac silnikiem jak by nie zalapal na jednym cylindrze. Pytanie brzmi czy wystarcza logi statyczne zeby ocenic co sie dzieje po porannym odpaleniu? Logów dynamicznych narazie nie mam mozliwosci zrobic bo mam za slaba baterie w laptopie:facepalm:. Drugie pytanie czy zczytac logi na zimny czy na cieplym silniku (wedlug mojej logiki na zimny kiedy to sie objawia)? Trzecie pytanie ktore kanaly zczytac? Kanalu 000 niestety moj VAG nie pozwala mi czytac. Z gory dziekuje za odpowiedz.:hi:

Opublikowano

Masz cały opis jak zrobić logi w dziale Diagnostyka Vag- przeczytaj i zastosuj się :decayed: ja tak miałem jak mi Vakupompa szwankowała

Opublikowano

Dziekuje za podpowiedz.Jest to bardzo prawdopodobne, poniewaz vacum pompa byla uszczelniana ostatnio. Poza tym zauwazylem ze przy podpompowaniu hamulcy pare razy pedal staje sie twardszy. Prosze jeszcze o wyjasnienie od strony technicznej, rozumiem ze vacum pompa podaje za male cisnienie na pompowtryski i stad te bujanie silnikiem? Dobrze to rozumiem? Na jaki wydatek musze sie szykowac jezeli okaze sie ze to pompa? Czy przy zczytaniu logow bedzie mozna potwierdzic padajaca vacum pompe?

Opublikowano

Jeśli chodzi o vacum pompę zadzwoń do najbliższego ASO i zapytaj o akcję serwisową. Kiedyś interesowałem się tym tematem i dostałem info, że akurat na mój samochód akcja taka była/jest prowadzona.