Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupiłem samochód sprowadzony z Austrii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmmm.

Z tego co się oriętuję to jeśli masz jakieś tablice (austryjackie),na nie zrobiony pierwszy przegląd i ubezpieczony na te tablice to spokojnie możesz jeździć.

Tylko jak długo ?

Podejrzewam że 30 dni, ale od której daty to już nie jestem w stanie powiedzieć.

Najlepiej tyrknąć do wydziału komunikacji i zapytać.

Ja kupiłem auto z Włoch.

Było opłacone i sam przy zakupie wykupiłem na włoskie tablice OC.

Jeździłem tak ze 2 tygodnie i nie miałem żadnej podstawy do obaw,że się pały przyczepią.

no u mnie też był ori tablice francuskie i na nie wykupione ubezpieczenie. Teoretycznie nie mogą się przyczepić ale stan faktyczny powoduje że auto nie jest zarejestrowane w żadnym z dwóch krajów i to jest problem. Tak jak pisałem wcześniej -zależy na jakiego mundurowego trafisz. Sam też jeździłem z miesiąc.

Swoją drogą jak masz oryginalne tablice Austriackie to tak szybko nie zatrzymają jak nie dasz do tego podstaw:wink:

Opublikowano

dokładnie miodzio jest tak jak piszesz, auto w Austrii jest wyrejestrowane a w Polsce nie jest jeszcze zarejestrowane, ja wziąłem próbne blachy na miesiąc - 62 PLN-y i po kłopocie ;)

Opublikowano

a co to jest "szczerzony"...

To taki parking gdzie burek pokazuje zęby przez siatkę :decayed::grin::kox:

Opublikowano

a co to jest "szczerzony"...

To taki parking gdzie burek pokazuje zęby przez siatkę :decayed::grin::kox:

Sorry za OT ale...

:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Opublikowano

a nie powinno byc teraz tak ze sprowadzajacy ma obowiazek wniesc wszystkie oplaty za pojazd ktrory sprowadził ??

Opublikowano
a nie powinno byc teraz tak ze sprowadzajacy ma obowiazek wniesc wszystkie oplaty za pojazd ktrory sprowadził ??

Powinno tak być, jednak rzeczywistość wygląda troszkę inaczej ;)

Opublikowano
  • Autor

Autko już na nowych blachach, za tydzień jadę po twardy dowód. Ogólnie złodziejstwo i tyle. Opłaciłem 500zł przed pójściem do wydziału komunikacji. Grzeczna pani sprawdziła papiery i mówi, że wszystko mam ok. Kazała opłacić coś koło 60zł za tablice (czerwone) i mówi mi że one nie służą do jazdy tylko do tego żebym na nich mógł jechać na przegląd. Powiedziałem OK, ale co dalej? Jak pan się pospieszy to w ciągu 30min wróci pan do mnie z przeglądem i jedziemy z tematem dalej. Zrobiłem szybko przegląd i z językiem na wierzchu do WK. Wpadam do środka, daję jej przegląd i od nowa papiery które oglądała 30min wcześniej. Pani daje mi kolejny papierek z kwotą jaką mam opłacić w kasie. Wracam daję jej pokwitowanie, a pani już ma dla mnie kolejne tablice już na KBC XXXX i od nowa podpisiki.

Ogólnie po ciula płacić te "60zł" za czerwone tablice, przecież mogli by już dawać normalne numery na powiat i na nich kazać jechać na przegląd. Ale nie bo trzeba złupić klienta, trzeba wydrukować stertę papierków gdzie tusz, ksero, papier swoją cenę też robią a kto za to zapłaci? My. Załatwiłem wszystko i cieszę się że mam to już za sobą.

Opublikowano

To jest haracz za tzw.luksus (auto sprowadzone z zachodu).

Chory kraj ale nic na to nie poradzisz.

Wszystkich nie powystrzelasz.

Opublikowano

to nie haracz, to skurwy....stwo...