Emejcz Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam, niestety w nowym nabytku pojawił się problem którego wcześniej albo nie było, albo był niewidoczny, a który napędza mi stracha... Coś zaczęło wywalać olej. Gasząc silnik zauważyłem z prawej strony maski (patrząc ze środka) wydobywający się dymek/parę. Zajrzałem szybko do środka i widać tam na dole świeże ślady oleju i to zapewne on pod wpływem temperatury zaczął parować. Boje się, że to coś z turbiną się zadziało, ale auto idzie dobrze... co to może być? Czy tam egzystuje jakaś odma która może ten olej wywalać albo co? Tak sobie pomyślałem, że może przez to, że silnik nie trzyma obecnie temperatury (napisałem w innym temacie) doszło do jej zapchania albo co? Na niezbyt wyraźnych zdjęciach wygląda to tak:
jacek70 Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Umyj silnik kercherem i zobaczysz dokładnie gdzie puszcza olej.
Emejcz Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 Dobra, to nie olej, byłem u mechanika na podnośniku i to płyn chłodniczy z węża chłodzenia turbiny. Można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi