mily Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Nigdy nie miałem z tym problemów, dopóki nie oddałem felg do renowacji. Teraz żeby zdjąć felgę dzwonię po pudziana. Czy jest jakiś sposób żeby przywrócić świetność niezapiekających się felg na piaście?? Próbowałem szlifować, ale to nic nie daje co roku to samo. Jak mnie spotka guma na drodze to mogę zapomnieć o wymianie koła, w sumie zapas mogę wyrzucić bo i tak go nie założę. Może jakieś smary??
arkady1321 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 piaste oczyść-użyj spray miedziany i będzie lepiej..
Łęga Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 piaste oczyść-użyj spray miedziany i będzie lepiej..
mily Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 No właśnie mam wątpliwości czy miedziany nie spowoduje zniszczenia alusa. Czy nie wejdzie w reakcję aluminium felgi z miedzią w smarze??
arkady1321 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 stosuje pare lat i nic się nie dzieje......
Michalos Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 heh mialem podobny klopot przy zmianie kol na zimowe. tylko jedno kolo zeszlo normalnie, a pozostale trzeba bylo sila sciagac mowicie spray miedziany, zobaczymy na lato
sokal Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Ja zawsze przy wymianie kół wszystko dokładnie czyszczę i maluję (osłony, tarcze, zaciski, łącznie z felgą jeśli akurat zakładam stalówkę na zimę), następnie piastę i felgę w miejscu styku oraz wyczyszczone szpilki na stożkach przesmaruję delikatnie pastą miedzianą. I po takiej operacji 2 razy w roku, wiem że nie będę miał stresu przy zmianie koła i że wszystko za felgą mam estetyczne, zadbane i zabezpieczone
Rekomendowane odpowiedzi