Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Błąd podczas odczytu przebiegu prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam używam chińskiego kabla kkl do diagnostyki, bez problemu radzi on sobie w diagnozowaniu samochodu a4 b6 1,9 tdi 2004 rok korzystając z programu vcds. Ostatnio jednak chciałem sobie sprawdzić za pomocą commandera stan przebiegu w ecu15 i tutaj niespodzianka. Wszystko ładnie mi sie połączyło wszedłem w blok 1 motor - nastepnie odczytaj eprom ...i niespodizanka w polu odometer wartość 0 . Koledzy jakies pomysły? nie moge oczywiscie ani potwierdzić satnu licznika z rzeczywistym przebiegiem nie mowiac już nawet o jakies korekcie. Pomożecie?

Opublikowano

pewnie sterownik nie zapisuje przebiegu

Opublikowano
Witam używam chińskiego kabla kkl do diagnostyki, bez problemu radzi on sobie w diagnozowaniu samochodu a4 b6 1,9 tdi 2004 rok korzystając z programu vcds. Ostatnio jednak chciałem sobie sprawdzić za pomocą commandera stan przebiegu w ecu15 i tutaj niespodzianka. Wszystko ładnie mi sie połączyło wszedłem w blok 1 motor - nastepnie odczytaj eprom ...i niespodizanka w polu odometer wartość 0 . Koledzy jakies pomysły? nie moge oczywiscie ani potwierdzić satnu licznika z rzeczywistym przebiegiem nie mowiac już nawet o jakies korekcie. Pomożecie?

nie wszsytkie steowniki mialy aktywna funkcje zapisywania przebiegu

Opublikowano

ok ale czy to normalne w a4 b6 ?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

za tgo serwis zapisywał jak było serwisowane auto i można to sprawdzić :wink:

Opublikowano

a gdbym chciał sobie skorygować licznik to w tym momencie nie dam rady tego zrobić commanderem? a moze kabel jest zły?

Opublikowano

Tym kabelkiem nie radze grzebac w Twoim liczniku bo sobie narobisz kosztow ....

Opublikowano

:naughty:

Popieram. Zrobiłem kilka testów RB4 i RB8 padają jak muchy. Wystarczy sam odczyt.