dawidrybnik Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam używam chińskiego kabla kkl do diagnostyki, bez problemu radzi on sobie w diagnozowaniu samochodu a4 b6 1,9 tdi 2004 rok korzystając z programu vcds. Ostatnio jednak chciałem sobie sprawdzić za pomocą commandera stan przebiegu w ecu15 i tutaj niespodzianka. Wszystko ładnie mi sie połączyło wszedłem w blok 1 motor - nastepnie odczytaj eprom ...i niespodizanka w polu odometer wartość 0 . Koledzy jakies pomysły? nie moge oczywiscie ani potwierdzić satnu licznika z rzeczywistym przebiegiem nie mowiac już nawet o jakies korekcie. Pomożecie?
zbyszek7791 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 pewnie sterownik nie zapisuje przebiegu
spanky Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam używam chińskiego kabla kkl do diagnostyki, bez problemu radzi on sobie w diagnozowaniu samochodu a4 b6 1,9 tdi 2004 rok korzystając z programu vcds. Ostatnio jednak chciałem sobie sprawdzić za pomocą commandera stan przebiegu w ecu15 i tutaj niespodzianka. Wszystko ładnie mi sie połączyło wszedłem w blok 1 motor - nastepnie odczytaj eprom ...i niespodizanka w polu odometer wartość 0 . Koledzy jakies pomysły? nie moge oczywiscie ani potwierdzić satnu licznika z rzeczywistym przebiegiem nie mowiac już nawet o jakies korekcie. Pomożecie? nie wszsytkie steowniki mialy aktywna funkcje zapisywania przebiegu
dawidrybnik Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 ok ale czy to normalne w a4 b6 ?
Marcino87 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 za tgo serwis zapisywał jak było serwisowane auto i można to sprawdzić
dawidrybnik Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Opublikowano 27 Listopada 2013 a gdbym chciał sobie skorygować licznik to w tym momencie nie dam rady tego zrobić commanderem? a moze kabel jest zły?
spanky Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Tym kabelkiem nie radze grzebac w Twoim liczniku bo sobie narobisz kosztow ....
Krzycho81 Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Popieram. Zrobiłem kilka testów RB4 i RB8 padają jak muchy. Wystarczy sam odczyt.
Rekomendowane odpowiedzi