Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem AWX 1.9 TDI 131KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Opisze mój problem jaki mam z samochodem. Środa po pracy godz. 13.30 jade na Stację Paliw Shell i wlewam V-Power Do pełna, weszło dokładnie 60 litrów (nie było jeszcze rezerwy) odpalam i wracam do domu. Po 3-4 godzinach postoju i checi pojechania do sklepu pojawił sie problem z odpaleniem, ale odpalił i gitara. Nastepny dzien po pracy, sklep budowlany (30 km dalej) silnik zagrzany itp. i po 20 minutach postoju juz niechciał odpalic, pomógł preparat do "szybszego rozruchu". Jak auto stoi np 8-9 godzin to odpali a jak jest ciepły to juz jest problem, musze go dłuzej krecic. Macie jakis pomysł ??? paliwo nie hallo?? filtr paliwa? inne sugestie? swiece? Aku ma rok i jest ok, filtr paliwa wymieniony 15 tys. temu. POMOCY

Opublikowano

Ja kiedys jeszcze w poprzednim aucie zalalem lpg z shella. Mialem problemy z autem poki nie wypalil sie gaz. Od tamtej pory nie tankuje na shellu

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

zlej te paliwo i wlej nowe z innej stacji, znajomy kamaza zajezdził po tym shelowskim paliwie.

Opublikowano
  • Autor

No dzis kupiłem kanister 20 litrów i wąz 3 m. do sciagania paliwa. Jutro z 20 litrów spuszcze. Ale ten Shell to jest nowo otwarty max 2 miesiace, no i w niemcowni.. Jak byłem z paragonem na Shellu i mowie o co kaman to babka mowi ze "od paliwa to nie mozliwe"- kasierka co sie zna na wszystkim.... (bez obrazy do zawodów).

Opublikowano

i babka ma racje, gdyby paliwo było kiepskie to miałbyś problemy również podczas jazdy

a tekst z kamazem rozbawił mnie do łez-gościu przedtem jeździł chyba na odbarwianym opale kwasem siarkowym i to on mu zjadł kamaza a nie paliwo z shela i to z nowej stacji

osobiście tankuje na shelu raz też wlałem v-powera i zero problemów

Opublikowano

Kruszyna Ty się nie naśmiewaj, nie znasz dnia ani godziny, a tym bardziej stacji na której możesz zatankować ostatni raz swoją furę i potem następne tankowanie będziesz robił już na nowych pompowtryskach :decayed::grin:

No ale na poważnie, to źle Ci nie życzę, tak że niech moje słowa lepiej zamienią się łajno :whistling:

Opublikowano

Człowieku mam sprzęt budowlany i też miałem problemy po paliwie shelowskim a jak ciebie to tak bawi to udanej zabawy:facepalm:

i babka ma racje, gdyby paliwo było kiepskie to miałbyś problemy również podczas jazdy

a tekst z kamazem rozbawił mnie do łez-gościu przedtem jeździł chyba na odbarwianym opale kwasem siarkowym i to on mu zjadł kamaza a nie paliwo z shela i to z nowej stacji

osobiście tankuje na shelu raz też wlałem v-powera i zero problemów

Opublikowano
Człowieku mam sprzęt budowlany i też miałem problemy po paliwie shelowskim a jak ciebie to tak bawi to udanej zabawy

i jakiesz to miałeś problemy opisz aby ustrzec się na przyszłość tego złego paliwa :facepalm: to gdzie teraz tankujesz?

Opublikowano

mi się wydaję, że możesz mieć problem z przekaźnikiem 219 pod komputerem, po nagrzaniu potrafi się "skleić" i problem z odpaleniem. Jak załapie to już silnik idzie normalnie. Jak tak miałem i wystarczyło przeczyścić jego styki, problem z odpalaniem minął.

Opublikowano

Dla przykładu powiem wam że u mnie jest taka stacja co max dwa lata pod jakimś szyldem i nowy. Jakość paliw to tragedia nasi mijają łukiem. Żeby nie Warszawiacy którzy maja ja po drodze to by upadła. A ostatnio właśnie 2 lata była pod szyldem Shell. ;-) Jak Shell będzie tak kolegów prywatnych dobierał to wyląduje niżej niż dno.

Sony Xperia Tapatalk Pro.

Opublikowano
  • Autor
mi się wydaję, że możesz mieć problem z przekaźnikiem 219 pod komputerem, po nagrzaniu potrafi się "skleić" i problem z odpaleniem. Jak załapie to już silnik idzie normalnie. Jak tak miałem i wystarczyło przeczyścić jego styki, problem z odpalaniem minął.

Jutro zobacze i przeczyszcze styki i sie zobaczy co i jak i dam znac. A od czego jest ten przekaznik??

---------- Post dopisany at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:22 ----------

przekaznik 219 przeczyszczony, nic nie pomogło.. dalej to samo....n:facepalm:

---------- Post dopisany at 15:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ----------

a czy moze byc winien czujnik teperatury paliwa?? Ze na ciepłym nie pali

Opublikowano

Jutro zobacze i przeczyszcze styki i sie zobaczy co i jak i dam znac. A od czego jest ten przekaznik??

---------- Post dopisany at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:22 ----------

przekaznik 219 przeczyszczony, nic nie pomogło.. dalej to samo....n:facepalm:

---------- Post dopisany at 15:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ----------

a czy moze byc winien czujnik teperatury paliwa?? Ze na ciepłym nie pali

Czujnik nic do tego nie ma.jak jest uszkodzony to komp ustawia temperature serwisowa.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Spróbuj odpalać na włączonych światłach.

Opublikowano
  • Autor

Przeczysciłem jeszcze raz ten przekaznik 219 pstryknołem preperatu na złącza i jest o wiele lepiej, o wiele lepiej pali. W najbliższym czasie wymienie go na nowy. :wink: