Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Nowy zakup - czas rezać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że jestem już na forum to wypada pokazać swoje padło. Rozstałem się ze swoim z poprzednim wychuchanym B4 i kupiłem sobie B5 do dłubania. Auto od roku w kraju, mechanicznie bardzo ładny stan, nieco oszpecone zapędami tunerskimi poprzedniego właściciela. Jest zaplecze do grzebania więc autko będzie sukcesywnie doprowadzane do stanu w jakim dumnie może reprezentować fabrykę w Ingolstadt. Okazyjnie trafił mi się też powypadkowy Avant w Q z AEB pod maską, więc mam trochę rzeczy do przeszczepienia i gratów do odsprzedania z Avanta gdyby ktoś pytał ;)

Wyposażenie:

- abs, wspomaganie, regulacja kolumny kier.

- climatronik

- 2x elektryka szyb

- elektryka lusterek

- czujnik temp. zew.

- c. zamek

- kiera s-line

- ori 16stki

Silnik:

- seria, na tę chwilę w planie zrobienie remontu by mieć zdrową serię do modzenia w przyszłym sezonie

Zawieszenie:

- seria na jakichś sprężynach Weitec

Hamulce:

- seria

Najbliższe plany:

?

Zdjęcia zaraz po zakupie:

856874_581128831958880_1715215333_o.jpg IMG_20131201_115905.jpg IMG_20131201_115916.jpg IMG_20131201_115934.jpg

Opublikowano

ciekawy kolorek, widać ze trochę roboty cię czeka :decayed: powodzenia w doprowadzaniu furki do satysfakcjonującego stanu :wink:

Opublikowano

Autko sympatyczne. Lecz wywal te brewki i ten wydech jakoś mi nie podchodzi ale to kwestia gustu już ja bym pozostał przy ori :) Bezawaryjnosci pozdrawiam

Opublikowano

podoba mi się ta kierownica z eski, zakładałeś czy była już ?, co trzeba kupić aby założyć taką do przedlifta oczywiście oprócz kiery:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Spoko Panowie. Nie pierwsze auto, nie pierwsze Audi, świeży w temacie nie jestem :) Na początek będzie zdrowa seria z plusem a na przyszły rok kolejne kroki do przodu. Studencki budżet nie pozwala na szaleństwa ale dla chcącego nic trudnego. W pierwszej kolejności sprawdziłem w nim silnik i uprałem wnętrze. Teraz kolej na ogarnięcie wizualne. Wydech to dwa przeloty o średnicy rynny ale końcowy na pewno wpadnie tu seryjny 1.8t z dwiema końcówkami z nierdzewki. Skoro B4 dałem radę ogarnąć to i tutaj nie będzie problemu. Na tę chwilę cieszę się z jazdy bo AEB odpycha się o niebo przyjemniej niż ABT w 80tce ;)

743327460436fbc1eed0b.jpg

można tu wrzucić trochę prywaty czy moderacja mocno gryzie? jeśli nie to rzucę linkiem do gratów: Michał Białystok ? Ogłoszenia Tablica.pl

pozdro

Opublikowano

Masz w nim Quattro? czy to ośka, bo napisałes w planach przeszczep Quattro, jeśłi nie masz to mozesz najwyzej przeszczepic bude i mieć avanta z Quattro:whistling: napędu w B5 nie da sie P&P przełozyć chyba że zaczniesz ciać i spawać:whistling:

Opublikowano

Powodzenia w modach! :good:

P.S Da się Q dołożyć, jak się kupi kastrata :polew:

Opublikowano
  • Autor

gdyby każdy wychodził z założenia, że coś nie będzie p&p i będzie trzeba popracować to każdy jeździł by serią a swapy były by wyśmiewane :) Mam kompletnego dawcę, mocowanie dyfra i podporę wału mogę przerzucić, tak samo wydech, bak, hamulce. Wiem w co się pakuję, mam do tego porządne zaplecze techniczne, wiedzę i doświadczenie. Nie ma co robić dywagacji, pochwalę się zdjęciami po robocie. Komentarze typu "to będzie druciarstwo, ulep i śmierć na drodze" lepiej też darować ;)

Opublikowano

Podloga z Q i z oski jest inna, zwlaszcza tam gdzie jest tylna zawiecha. To nie bedzie spacerek.

Opublikowano

W takim razie czekamy na postępy prac

poszlo w eter z radia

Opublikowano

Polak potrafi kwestia tylko jak to się wyreza :wink:

Opublikowano

szukałbym jak najtaniej budy z quattro i wtedy działał od podstaw, spawanie nie przemawia do mnie, w Q dołownie wszystko jest inne i wraz trzeba będzie wszystko rozbierać, nie lepiej zrobić to na gotowym podwoziu do Q??

miejsce na tunel / wał, sanki tył, zawiecha tył (w ośce amory są mocowane od gory a w q do karoserii od strony koła), wydech, bak, przewody hamulcowe - wszystko inne, to jak robienie własnego auta od podstaw

nawet pompy hamulcowe/abs były inne - ktore na rynku wtorym do Q kosztuja coraz wiecej ze wzgledu na rzadkosc wystepowania uzywek i dość dużą awaryjnosc

---------- Post dopisany at 19:39 ---------- Poprzedni post napisany at 19:37 ----------

tym bardziej ze twoj sedan nie jest poki co mega rodzynem, tyle ze ma zdrowy silnik

kupujesz bude z quattro za 1000-2000zl i przekladasz z obydwu aut to co chcesz i cieszysz sie autem bez dodatkowych przetopow i spawow

aha, i chyba nie trzeba ci mówić ze lepiej żebyś zrobił najpierw ten swoj swap a potem "remontowal/wymeiniał" rzeczy do quattro

---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:39 ----------

AUDI A4 B5 FL LIFT LZ6L QUATTRO KAROSERIA PAPIERY (3724080185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. buda akurat z angola ale jak sie poszuka to i europejczyka znajdzie, a nawet jesli w angolu sporo mniej spawania