Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki jednomas do AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie jak w temacie z jakiego auto jednomas do awx ?

Opublikowano

ale po co?

Opublikowano
  • Autor

bo jak patrze w etce to średnice tarczy w 1z i awx i avb są takie same 228 to jednomas z 1z powinien podejść czy rozstawy śrub są inne ?

Opublikowano

jak chcesz zaoszczedzic to wymień na 1Z z B5, ale jeśłi myślisz ze to lepsze rozwiazanie pod wzgledem podnoszenia mocy to sie mylisz:wink: no chyba że sprzęgło wzmocnisz, ale to już podniesie sporo koszty wzgledem fabrycznego zestawu nowego dwumasu i sprzęgła jaki tam siedzi:wink:

Opublikowano

Dwumas na jednomas to bzdura jak dla mnie.

Opublikowano

ja mam valeo . kpl razem ze sprzęgłem i łożyskiem to koszt około 1600 złotych. dodam,że mam to przy quattro :decayed:

Opublikowano
ja mam valeo . kpl razem ze sprzęgłem i łożyskiem to koszt około 1400 złotych. dodam,że mam to przy quattro :decayed:

dwumas też tyle kosztuje:wink: a znosi tyle samo

Opublikowano

dużo mniej znosi!!!!!, a cena zestawu valeo pod dwumas jest dużo wyższa pod quattro niż 1600 zeta:decayed::decayed::decayed::decayed::decayed::decayed:.

Opublikowano

Nie wiem czy bylo quattro 5 biegowe w b6, ale jesli bylo ma sprzeglo 228z i uwierz ze przeniesie wiecej niz sprzeglo seryjne jednomasowe. Przekonasz sie o tym jak postawisz setup 190&400, bedziesz pukal do radzika albo wracal na dwumasa :grin: a koszt spokojnie do ubicia na 1500zl i mniej..

poszlo w eter z radia

Opublikowano
Nie wiem czy bylo quattro 5 biegowe w b6, ale jesli bylo ma sprzeglo 228z i uwierz ze przeniesie wiecej niz sprzeglo seryjne jednomasowe. Przekonasz sie o tym jak postawisz setup 190&400, bedziesz pukal do radzika albo wracal na dwumasa :grin: a koszt spokojnie do ubicia na 1500zl i mniej..

poszlo w eter z radia

Nie mówiąc już o komforcie i o tym, że jednomas przyśpiesza zużycie innych elementów..

Opublikowano
  • Autor

słuchajcie bo o to chodzi, że chce zapodać skrzynie 6 DQS z 2,5 tdi znalazłem na forum paska , że gosciu tak zrobił i jest w pełni zadowolony a że taka skrzynia u mnie leży to nie szkodzi spróbować i właśnie przy okazji myślę co zrobić ze sprzęgłem żeby potem drugi raz nie rozbierać . Z tym quatro muszę sprawdzić bo to faktycznie dobry pomysł może być

Opublikowano

skrzynia 6ka ma sprzęgło 240mm czemu takiego nie chcesz założyć?

Opublikowano
słuchajcie bo o to chodzi, że chce zapodać skrzynie 6 DQS z 2,5 tdi znalazłem na forum paska , że gosciu tak zrobił i jest w pełni zadowolony a że taka skrzynia u mnie leży to nie szkodzi spróbować i właśnie przy okazji myślę co zrobić ze sprzęgłem żeby potem drugi raz nie rozbierać . Z tym quatro muszę sprawdzić bo to faktycznie dobry pomysł może być

jak już to wkładaj skrzynię HCK jest młodsza,mniejszy przebieg przełożenia podobne jak DQS i jeśli masz hcf w tej chwili podchodzi P&P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie awx ma srednice 228 a czy da sie do niego wrzucic sprzeglo 240? ile awx 228 jest w stanie zniesc momentu?

Opublikowano
panowie awx ma srednice 228 a czy da sie do niego wrzucic sprzeglo 240? ile awx 228 jest w stanie zniesc momentu?

a do butelki 1,5l wlejesz 5l tego samego roztworu?

:facepalm:

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem...

Pod 240 musisz robić swap na 6 skrzynie...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czyli jaka opcja jest najrozsadniejszą, zeby w AWX/AVB przenosic spokojnie okolice 210KM i 420Nm?? Zostawienie dwumasu i obicie tarczy kewlarem? Bedzie to jakos odczuwalne na pedale sprzegla?