mar-mis Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mam a 4 1.8t (AEB) z 95 roku, jeżedżę nią od sierpnia wszystko jest narazie ok, ale jak byłem na wymianie termostatu, mechanik chciałmi zresetować komputer bo wyświetlał mi się przegląd. Po podłączeniu komutera nie było łączności z komputerem w samochodzie mechanik po godzinie odpuścił sobie i powiedziła że nie wie o co chodzi (podobno zasilanie jest w kstce ale nic po za tym). Może ktoś się spotkał z takim objawem Pozdrawiam.
pre_pl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Po podłączeniu komputera A co on podłączał ? Różne są urządzenia/programy...
mar-mis Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Po podłączeniu komputera A co on podłączał ? Różne są urządzenia/programy... Z tego co wiem podłączał kompa żeby wykasować informację o przeglądzie i mówił że robił to w inych a4 i nie było problemu, po nowym roku muszę się wybrać gdzieś do dobrego elektromechanika niech on to sprawdzi.
pre_pl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Z tego co wiem podłączał kompa Ale co ? Laptopa z programem Vag-Com ?? Czy może urządzenie typu VAG, VAS ? A może jeszcze coś innego, "komputer" to nazwa potoczna raczej w tym przypadku. Problem z komunikacją może być w przypadku laptopa. Jesteś z Lublina, podjedź do ctv (jak wróci z sylwestra :564: ). To kolega forumowy, znajdziesz łatwo kontakt do niego.
mar-mis Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Z tego co wiem podłączał kompa Ale co ? Laptopa z programem Vag-Com ?? Czy może urządzenie typu VAG, VAS ? A może jeszcze coś innego, "komputer" to nazwa potoczna raczej w tym przypadku. Problem z komunikacją może być w przypadku laptopa. Jesteś z Lublina, podjedź do ctv (jak wróci z sylwestra :564: ). To kolega forumowy, znajdziesz łatwo kontakt do niego. normalny pecet z podłączonym urządzeniem boscha, ok będe próbowałł sie z kontaktować z tym czlowiekiem pozdrawiam
szogun0 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Czyli KTS-a podłączał. Kiepski z niego elektryk, chociaż pewnie dobry mechanik. Sprawdza się zasilanie ale trzeba też sprawdzić napięcie na liniach transmisji. Ma być niewiele niższe niż napięcie zasilania. Jeśli się nie łączy urządzenie to następnie sprawdzamy bezpieczniki. Jeśli są ok i napięcie na wszystkich liniach jest ok to powinien się połączyć. Warto jeszcze spróbować się pobawić z odłączeniem pozostałych sterowników, jeśli któryś robi zwarcie na linii K, to będą problemy z połączeniem się z innymi sterownikami. Ostatecznie zawsze można się podpiąć bezpośrednio pod licznik i wtedy wykasować inspekcje.
platiniumm Opublikowano 2 Stycznia 2007 Opublikowano 2 Stycznia 2007 z tego co mi wiadomo to te starsze modele a4 mialy podlaczenie po linii K czyli mialy na trzy kable a nowsze mialy na K+L na 4 kable i moze w tym problem
Rekomendowane odpowiedzi