Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Moja czarna Perła A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje, staram się jak mogę :wink: Muszę ogarnąć je z zewnątrz i zająć się lakierem żeby chociaż troche błyszczało się jak Twoje :wink:

Na ten rok do wymiany jest na pewno szyba z tylnych prawych drzwi, bo ktoś ją nieźle przerysował

0AbBCVc.jpg

i zderzak, w którym jest mała wgniotka. Stwierdziłem, że nie opłaca się tego naprawiać skoro i tak mam go zmienić na s-line.

fVpQpda.jpg

a jak będą pieniądze to znajdą się tez listwy i może lotka :wink:

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 19:36 ----------

Dodaję kilka zdjęć z dzisiejszej "sesji". Wczoraj założyłem letnie koła i udało się umyć :a4fan:

ljcKNFC.jpg

V9XBDPt.jpg

pZ4qaHQ.jpg

PxSi3IR.jpg

HiXxhXa.jpg

IJmFFcY.jpg

IdBKJ10.jpg

DILtYiO.jpg

KH5Xzi9.jpg

Opublikowano

Ładna sesja już na 17-stkach :good: będę śledził twój temat bo jest ciekawie:naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cieszę się, że się podoba :hi:

---------- Post dopisany 07-03-2014 at 09:07 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2014 at 09:12 ----------

Dwa zdj z krótkiej przerwy w podróży :wink:

8o5vVph.jpg

5iFcqTx.jpg

Opublikowano

do kalendarza? :whistling:

Opublikowano
  • Autor

A nie wiem :wink: muszę sprawdzić gdzie to się daje i czy są jakieś wymogi itp :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam :hi:

Dawno nic nie pisałem ale na razie jest mały przestój. We wtorek wymieniłem olej i filtry

fhlrCXT.jpg

Pomału przygotowuję się do wymiany MCE :wink: Wpadnie też włącznik świateł z auto i lusterko fotochromatyczne z czujnikiem zmierzchu.

Opublikowano

ehhh ten przód od s-line malina :) fajne autko , też polowałem na avanta na ale skończyło się na sedanie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak samo myślałem więc trzeba było założyć :wink:

---------- Post dopisany 25-06-2014 at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany 14-05-2014 at 14:54 ----------

Pomalutku idę do przodu chociaż z braku czasu nic konkretnego się nie dzieje. Jak na razie zbieram tajle i troszkę się tego uzbierało :wink:

Boczki pod elektrykę do tyłu z roletkami i haczykami

fzR6hKP.jpg

PpmgQKc.jpg

ycD07S0.jpg

Musze dokupić jeszcze przyciski bo nie było w zestawie i silniczki. Do tego potrzebuje jeszcze boczek kierowcy pod 4 szyby, najlepiej z przyciskami do alarmu i otwierania bagażnika, bo mam taką wiązkę w boczek :wink: Chyba że uda się to dorobić na tym boczku co mam.

MCE F, zrobiłem sobie już rozpiskę po kolei krok po kroku więc myślę, że jakoś się uda :decayed:

JDn0EfD.jpg

do tego dojdzie lusterko fotochromatyczne z czujnikiem światła

vH5W66h.jpg

2enLh2q.jpg

mam już wtyczkę, a wiązkę się zrobi

LpsIFs9.jpg

jest też przełącznik auto

NewrxDQ.jpg

Docelowo ma być układ samopoziomowania więc dołożę jeszcze przyciski CLH/DRL. Na razie mam tylko moduł DRL na długie światła

4GlCvfj.jpg

W między czasie w planie jest jeszcze czyszczenie EGR, uszczelki już mam chociaż nie wiem jeszcze czy dobre :decayed: Także teraz tylko czas i chęci i wymodzi się coś fajnego :wink:

Opublikowano

Dobre mody lądują na pokład, powodzenia w rezanku! :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :decayed:

Opublikowano

Boczka kierowcy nie zmieniaj, wymień tylko rączkę pod 4x szyby :wink:

Opublikowano
  • Autor

Karol, Ty miałeś chyba przełączniki do tylnych boczków albo mi się zdaje? Pewnie miałbyś też silniczki i rączkę pod 4 szyby :decayed: a co z przyciskami do alarmu i otwierania bagażnika?

Opublikowano

Już nie mam, wszystko poszło. Co do montażu przycisków, da się je zamontować do boczka który nie jest fabrycznie do tego przystosowany. Wycinasz otwór, a panel przyklejasz na gorący klej :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ok, tak zrobię :wink:

Opublikowano

elegancko :) gustowna B6 :)

Opublikowano
  • Autor
elegancko :) gustowna B6 :)

:hi:

---------- Post dopisany 01-07-2014 at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany 25-06-2014 at 17:08 ----------

:hi:

Dzisiaj wreszcie miałem czas więc EGR i kolektor doczekał się czyszczenia. Zapowiadało się, że może być tam trochę nagaru.

ksXZPgw.jpg

6eBJm5F.jpg

Jednak po rozkręceniu wszystkiego okazało się, że nie jest tak źle. W poprzednim aucie było tego znacznie więcej.

HKqk7J2.jpg

WCDTO72.jpg

VvF7n45.jpg

aJ8kAKz.jpg

mYfmCWp.jpg

Do zabiegu kupiłem uszczelki o numerach:

028129717D - uszczelka kolektora szt. 1

N909273302 - oring 62x3 EGR szt. 1

069131547D - uszczelka 32mm szt. 1

038131547A - uszczelka 22mm szt. 1

Porównanie uszczelek starych i nowych (na zdj brakuje oringu EGR)

BjElLd0.jpg

Uszczelka 22mm znajdująca się miedzy łącznikiem EGR, a kolektorem wydechowym była troszkę inna niż ta stara ale wszystko pasowało bez problemu.

DRs8rPK.jpg

Do czyszczenia użyłem benzyny ekstrakcyjnej pod ciśnieniem i śrubokręta żeby wydrapać tam gdzie była grubsza warstwa syfu.

lSunOdd.jpg

5p69d4g.jpg

WhkIVBz.jpg

muv66Yf.jpg

GDdM8TW.jpg

HrSFQUw.jpg

tohFbRH.jpg

No i finalnie po złożeniu efekt cieszy oko, bo jest czyściutko, jak na razie.. :wink:

btqPu41.jpg

QK6TiR3.jpg

Wężyków od podciśnienia nie wymieniałem bo nie wyglądały jeszcze tak źle. Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania lub wątpliwości proszę pisać :wink:

Opublikowano

Super robota dziękuję :wink: dodaj te fotki i opis do tematu egra :decayed::hi:

Opublikowano
  • Autor

Dodaje jeszcze kilka zdj, które kiedyś udało się zrobić :wink:

Siatka bagażnika zdobyta kiedyś, a nie dodana do tematu

H2D1iNV.jpg

Moje B6 z B5 Taty

SfllTB2.jpg

Moje B6 z B6 w wersji s-line i kierownicą po prawej stronie, właściciel nieznany :decayed:

vTaKYV7.jpg

0OQHFdX.jpg

Muszę przyznać, że s-line w srebrnym kolorze bardzo fajnie wygląda :wink:

Prędkość, którą udało się rozwinąć na polskiej autostradzie kilka dni temu

rxnlBhL.jpg

trochę wcześniej było 230 km/h i to na prostym, poziomym odcinku ale nie udało się tego udokumentować :decayed: