Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Moja czarna Perła A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autko fajne no i mody na plus :decayed:

A z tą prędkością to się chyba pomyliłeś i to było na niemieckiej autobanie :grin::grin:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Podziękował :hi:

Nie nie, to w PL na odcinku od Brzeska do Tarnowa tam mniejszy ruch jest z reguły :wink:

---------- Post dopisany 30-07-2014 at 17:48 ---------- Poprzedni post napisany 02-07-2014 at 17:40 ----------

Dziś o to po dość długich pracach stałem się szczęśliwym posiadaczem MCE z końcówką F :kox: doszło jeszcze lusterko wewnętrzne fotochromatyczne z czujnikiem zmierzchu, włącznik świateł z AUTO oraz moduł DRL na światła długie :wink: Za pomoc dziękuję Młodziak22, Domin79 i GreGoriO oraz tym wszystkim, którzy przyczynili się do stworzenia pomocnych tematów :wink: Do pełni szczęścia muszę podłączyć jeszcze spryskiwacze reflektorów oraz czujnik poziomu płynu spryskiwaczy ale zrobię to jak dokupię kilka elementów montażowych :wink: zdjęcia całości dodam jak posprzątam auto, wyczyszczę lusterko i takie tam :decayed: mam natomiast kilka zdj z montażu:

YPykp3L.jpg

FgFPFtz.jpg

L4zBge6.jpg

qlmyTeg.jpg

yl9e4NL.jpg

Nie wiem jak to u Was wyszło ale po dodaniu wszystkich kabelków zrobił się mały bałagan :decayed:

qqg50Vb.jpg

Opublikowano

masakra boje sie to zaczynac :grin:

Opublikowano

autko i mody super , teraz jeszcze kolorowy fis i będzie malinka :wink:

Opublikowano
  • Autor

Na razie w planie jest samopoziomowanie ;) ale licznika nie wykluczam ;p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jutro moze sie okaze jaka mi wyjdzie plontanina przy mce f generalnie narazie wyglada to jak fabryka zobaczymy jutro :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jak zrobisz to sie pochwal i moze uporzadkuje to u siebie ;)

Opublikowano

prawie gotowe niby działa ale brakuje mi pinu i musze teraz poukładac kable starałes sie je dobrze na długosc docinac ciekaw jestem efektu :wink: w poniedziałek zaczałem i powiedzmy dzis skonczyłem :wink: ale rypałem ostro wczoraj od rana do 2 w nocy :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W piątek znalazłem w końcu chwilę czasu i podpiąłem wreszcie pompkę spryskiwaczy lamp tak jak to ma być oraz podpiąłem również czujnik poziomu płynu spryskiwaczy. W związku z tym, że miałem ściągnięte koło i dobry dostęp zamontowałem od razu przedni czujnik do samopoziomowania :wink: Musiałem dorobić tylko blaszkę do wahacza ale nie było jakichś większych problemów. W sankach czujnik trzyma się na takich jakby kołkach rozporowych, akurat znalazłem w garażu taty :) Wszystkie kabelki przeciągnąłem przez gumki do tego przeznaczone.

IJ5F9NO.jpg

rVXM4IB.jpg

nkEpbgX.jpg

Jakoś w tamtym tygodniu zabrałem się za montaż tylnego czujnika do samopoziomowania ;) Najwięcej problemów było z odkręceniem i wyjęciem śruby wahacza ;/

E3dIqFu.jpg

po dwóch godzinach męki udało się ją wreszcie wyjąć.. Musiałem popuścić śruby mocujące ramę zawieszenia. Przyjrzałem się wtedy tulejom i stwierdziłem że są rozwarstwione i luźne więc do wymiany. Razem z tatą wyjęliśmy całą ramę i okazało się, że tuleje są w doskonałej kondycji, a moje rozwarstwienie to po porostu plastikowe dystanse, które siedzą w tulei :grin: Nigdy tego nie rozkręcałem i nie wiedziałem co i jak więc teraz miałem okazję się przyjrzeć ;) Było dużo rdzy i w sumie nic poza tym.. Skoro miałem już wszystko na wierzchu postanowiłem to trochę wyczyścić i zabezpieczyć. W wahaczach poprzecznych wymieniłem tuleje (miały już delikatny luz) żeby kiedyś nie rozbierać tego na nowo.

Przed malowaniem:

2tEt7gI.jpg

9VBXWRC.jpg

eRfjHTR.jpg

Po malowaniu:

yMGorKQ.jpg

p01XSmV.jpg

Z daleka wygląda jak nowe :D

No i zamontowałem czujnik jak należy :wink:

RlW6pYJ.jpg

W między czasie podpiąłem do radia kabel od kolegi z forum, umożliwiający słuchanie muzyki z telefonu lub mp3 na ori radiu :)

8anryua.jpg

Opublikowano

W między czasie podpiąłem do radia kabel od kolegi z forum, umożliwiający słuchanie muzyki z telefonu lub mp3 na ori radiu

Napisz coś więcej o tym kabelku, bo temat mnie zainteresował :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kabelek od kolegi DeeJay_Kill ;) jest gdzieś temat w dziale "Sprzedam".

Po długim zbieraniu części i chęci, wreszcie założyłem i uruchomiłem wszystko co potrzebne do elektrycznych szyb z tyłu :wink: Doszły boczki z roletkami i pakietem światło, do tego podświetlane klamki :) Dziękuje Domin79 za bezpiecznik termiczny i uchwyt do MCE :hi: (pamiętam o browarku :P ) Dorzucam kilka zdj:

VYw2uHR.jpg

qwFgcTz.jpg

bEgvZS4.jpg

zzq4Zuk.jpg

hozp2yj.jpg

urr0RIE.jpg

80MTuXY.jpg

WDpdvRH.jpg

HSpgp44.jpg

Roletki po rozłożeniu i powieszeniu wyszły jakieś takie nienaciągnięte z jednej strony nie wiem czemu. Też tak macie? Kiedyś spróbuje je jakoś naciągnąć.

Q8EfSSO.jpg

Dodaję jeszcze zdj przełącznika Auto (przełącznik do regeneracji), lusterka i DRLu, które miałem dać już dawno dawno temu :decayed:

Aj3hF7q.jpg

LO6iftC.jpg

KMj2AxE.jpg

ZRwdjdL.jpg

A tak na dokładkę to wpadnie nowy "mebel" do garażu :)

IA8JBtt.jpg

Opublikowano

lecisz z tematem, tak trzymać :):good:

Opublikowano
  • Autor

W tym roku plany miałem trochę inne co do zmian ale już raczej nic z nich nie wyjdzie ale co się odwlecze to nie uciecze ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no to już wiem do kogo uderzać z tematem 4 ele szybek :banan:

Opublikowano

Nie wiem jak to u Was wyszło ale po dodaniu wszystkich kabelków zrobił się mały bałagan :decayed:

qqg50Vb.jpg

Proszę Cię... Nie chciałbyś widzieć jak u mnie to wygląda :)
Opublikowano
  • Autor

Masakrycznie to wygląda i mam w planie to uporządkować ale musi być cieplej i chce kupić wyjmak do mini iso bo bez tego to masakra ;/

Mati zapraszam ;)

Taki mały "jubileusz"

xa4PVeN.jpg

Opublikowano

Najlepszy jest zasięg przy pełnym baku :):)

U mnie pokazuje 400km :D

Opublikowano
  • Autor

Aż tyle?? :decayed:

Kiedyś udało mi się tak zrobić że pokazywało 1310 km :P

Opublikowano

Najlepszy jest zasięg przy pełnym baku :):)

U mnie pokazuje 400km :D

Przy 2.7 T wcale mnie to nie dziwi :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnio trafił się włącznik świateł z B7 w dobrych pieniądzach i niemal w stanie idealnym poza małą kropeczką :wink:

aKAtFnE.jpg

UvT4OlG.jpg

Na sprzedaż mam włącznik z Auto z B6 jakby ktoś szukał. Zdj są kilka postów wyżej.

Kilka zdj w zimowej scenerii :wink:

olfaft7.jpg

ZzyEJWJ.jpg

ZmD90Ix.jpg

pwUgEDo.jpg

lwquHUi.jpg

phMaLUN.jpg

jxqRF93.jpg

7zKWKAY.jpg

Edytowane przez Christiano