Skocz do zawartości
IGNOROWANY

przepustnica wtryskiwacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chlopaki autko dlawi sie szarpie gasnie, wczoraj na vcds stwierdzone ze wszystko elektryczne sprawne w 100%, elektromechanikowi nie podoba sie praca przepustnicy a gdy sprawdzal cisnineie na listwie to ostatnia wartosc (charge presure ....) ma 0% diagnoza jest taka, czyszczenie przepustnicy bo moze jest tak zasyfiona ze nie otwiera do konca lub zacina i moze miec to wplyw na wtryskiwacze. dodam ze gosc ogarniety. wszytko mi pokazywal itp sprawdzil wszytko co byllo mozliwe na kompie co wy na ta diagnoze ?? dodoam ze wczoraj kupilem LM do czyszczenia przepustnic uzylem cala butle duza i skutku nie ma prawie zadnego.

Opublikowano

A czy po czyszczeniu zaadoptowałeś na nowo przepustnicę ?

Opublikowano
(charge presure ....)

To chyba nic wspólnego z przepustnicą tylko z turbiną a co do czyszczenia przepustnicy to tylko ręczne usunięcie nagarów po jej wymontowaniu (lub nie) a nie przy pomocy np.psikania aerozolu LM do przepustnicy.

Opublikowano

(charge presure itd....0%) na kanale ktory mierzy cisnienie na listwie wtryskowej w tlumaczeniu wyszlo ze wtryskiwacze ale to bylo mierzone na luzie. co do tej przepustnicy to juz jestem umowiony na czyszczenie ale interesuje mnie ta wartosc od wtryskiwaczy czemu ma 0% ehh

Opublikowano

Na tyle co się orientuję to ciśnienie na listwie wtryskowej w Twoim modelu nie ma możliwości zmierzyć inaczej jak manometrem

wprost na listwie a nie kompem (brak takiego sygnału) .

Jeśli chodziło np o kanał 25 to tam są parametry doładowania i nic z ciśnieniem na listwie wtryskowej.