martiborki Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 witam chlopaki autko dlawi sie szarpie gasnie, wczoraj na vcds stwierdzone ze wszystko elektryczne sprawne w 100%, elektromechanikowi nie podoba sie praca przepustnicy a gdy sprawdzal cisnineie na listwie to ostatnia wartosc (charge presure ....) ma 0% diagnoza jest taka, czyszczenie przepustnicy bo moze jest tak zasyfiona ze nie otwiera do konca lub zacina i moze miec to wplyw na wtryskiwacze. dodam ze gosc ogarniety. wszytko mi pokazywal itp sprawdzil wszytko co byllo mozliwe na kompie co wy na ta diagnoze ?? dodoam ze wczoraj kupilem LM do czyszczenia przepustnic uzylem cala butle duza i skutku nie ma prawie zadnego.
jacek70 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 A czy po czyszczeniu zaadoptowałeś na nowo przepustnicę ?
martiborki Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 nie byla czyszczona jeszcze, ale wczoraj byla robiona adapatcja na kompie i bez zmian
motor144 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 (charge presure ....) To chyba nic wspólnego z przepustnicą tylko z turbiną a co do czyszczenia przepustnicy to tylko ręczne usunięcie nagarów po jej wymontowaniu (lub nie) a nie przy pomocy np.psikania aerozolu LM do przepustnicy.
martiborki Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 (charge presure itd....0%) na kanale ktory mierzy cisnienie na listwie wtryskowej w tlumaczeniu wyszlo ze wtryskiwacze ale to bylo mierzone na luzie. co do tej przepustnicy to juz jestem umowiony na czyszczenie ale interesuje mnie ta wartosc od wtryskiwaczy czemu ma 0% ehh
motor144 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Na tyle co się orientuję to ciśnienie na listwie wtryskowej w Twoim modelu nie ma możliwości zmierzyć inaczej jak manometrem wprost na listwie a nie kompem (brak takiego sygnału) . Jeśli chodziło np o kanał 25 to tam są parametry doładowania i nic z ciśnieniem na listwie wtryskowej.
martiborki Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 ok bede walczyl z moja niunia dzieki za podpowiedzi
aliciarohail Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Kupiłem auto z tym silnikiem mam zrobione 10tyś i jak na razie super (odpukać)
Rekomendowane odpowiedzi