Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 11.10.2019 o 12:02, tom4sz napisał:

Witam. 

Panowie posiadam a4 b8 Avant 2013r. Z pakietem sline zewnętrzny, ale nie doszedłem jeszcze jaki mam kod zawieszenia bo czytając wątek widzę że są różne, chyba że ktoś jest w stanie na szybko określić jakie mam po roczniku czy w inny sposób. 

Ale wracam do wątku. 

W tej chwili siedzą na nim kółka 

7.5Jx18H2 ET51

225/45/18

Chciałem zostawić te felgi na zimę a na lato coś pomyślę. Jakie dystanse dobrać i opony (bo muszę kupić zimówki) żeby autko wyglądało? A jednocześnie nie tarło. 

IMG_20191011_120138.jpg

Info dla zainteresowanych... 

Nikt nie odpisał więc zaryzykowalem i kupiłem dystanse 25mm na przód i 30mm na tył.

Nic nie ociera i jak na razie miałem okazję jechać ok 150km/h, przy tej prędkości nie odczulem żadnego bicia na kierownicy. 

Pozdro 

IMG_20191023_141434.jpg

Opublikowano
W dniu 2.10.2019 o 14:50, Korton555 napisał:

No wiem, bo a4 seria nie ma felg 9J z ET29, tylko A5. Mam pod praca 2 szt a5 na tych kolach wlasnie i nie widze jakos tego by oprocz tych 6.5mm co sama felga zrobisz dokladac dystans 20mm i wiecej. A4 zwykle jak wrzuci 9J z ET33 to juz mam problem bez dystansu, bo opona juz lubi wystawac :)

Jak opuścisz lekko na glebę to 9J19 et33 w a4 jest idealnie równo z rantem błotnika ,mam taki zestaw u siebie na aucie i ja s-line lekko wystawały ,ale już na Sportline jest ok 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam pytanie w druga stronę, mianowicie felgi na zimie Audi A4 B8.
Obecnie 16 ale raczej na zimę zmienię na 225x50 R17. A ja wiadomo zima i błoto pośniegowe zbierające się w nadkolach, dlatego pytanie - jakie najlepsze ET przy szerokości 8cali TAK ABY BYŁA W MIARĘ PRZESTRZEŃ DO BŁOTNIKA (zwłaszcza przód, bo tył jest zawsze bardziej schowany).
Dodam że na wiosnę planuje również  obniżyć zawias i 18".

Jeśli chodzi o max to wiem że wchodzą ET28/29 przy 8calach i jest ładnie przy błotnikach. Czyli chcąc mieć odstęp to powinienem kupić z 35-40ET? a 30 będzie już ciasno...

DRUGIE PYTANIE
Czy mając system sprawdzania ciśnienia w oponach (
7K6 L RDK) jeśli inne felgi będą bez tych czujników będzie świecił błąd na desce lub dawało sygnały dźwiękowe ?
Oraz czy kupując inne felgi będzie to równoznaczne z wgraniem do centralki

Edytowane przez MRX898

Opublikowano

MRX,

Jeśli już koniecznie chcesz mieć przestrzeń do błotnika to przy 8" ET szukaj ok. 40-43.

Tylko słabo to będzie wyglądało.

A jeśli masz system TPMS to kup felgi przystosowane do czujników,

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 10.10.2019 o 20:50, qlimazz napisał:

1ba 225/50/17 x 8j et 47+13p/+20t

dzięki kolego, a powiedz mi z przodu dystans 13mm to masz z kołnierzem centrującym?

Opublikowano

Tak.

W Dystom.pl od 10 mm są z kołnierzem centrujacym.

Polecam dystom.

Skontaktuj się z Tomaszem Ziętalem.

Pomoże Ci dobrać odpowiednie.

Pozdrawiam ?

Opublikowano
40 minut temu, black4 napisał:

Tak.

W Dystom.pl od 10 mm są z kołnierzem centrujacym.

Polecam dystom.

10mm z kołnierzem pod 66.5? raczej nie do wykonania, nie wiesz wogole o co chodzi, po co wogóle piszesz "Tak" jak Ciebie nie pytałem

Opublikowano

Kołnierz w dystom był dostepny z tego co pamiętam (3 lata temu) od 13mm mozliwe ze mniejsze mają na zamówienie, najlepiej zapytaj sprzedawcę. Potrzebowalem 10mm wiec początkowo kupiłem jakiś no name z allegro i  ten kołnierz mi się urwał. Dystom jakościowo bardzo dobry stop.

Opublikowano

Tobias, 

W ten sposób możesz sobie pisać ale nie na forum A4 klubu.

Możesz podziękować za namiar i skontaktować się ze specami.

Wyjaśnią Ci od jakiej minimalnej szerokości dystansu możliwy jest kołnierz.

Pozdrawiam ?

Edytowane przez black4

Opublikowano
2 godziny temu, black4 napisał:

Tobias, 

W ten sposób możesz sobie pisać ale nie na forum A4 klubu.

Możesz podziękować za namiar i skontaktować się ze specami.

Wyjaśnią Ci od jakiej minimalnej szerokości dystansu możliwy jest kołnierz.

Pozdrawiam ?

nie muszę się kontaktować, doskonale wiem od jakiej grubości jest kołnierz i od czego to jest uzależnione, Tobie za to radze się skontaktować bo widziałem, że lubisz wypalić z radą: " zakładaj 10mm z kolnierzem"

Opublikowano

Wypalić ?

Skoro doskonale wiesz niepotrzebnie piszesz na forum,

Powodzenia ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc. Chce kupić felgi 8,5J ET32 19", zawieszenie 1BE przedlift. Siądzie ładnie z przodu i tyłu? Jakie opony do tego wziąć? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po przesiadce z 235/45/17, na 245/35/19 stracę dużo na mocy auta z 143konnym silnikiem? Średnica koła zmienia się o 11mm, jak było u was :D? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie, czy wejdą mi felgi Vossen w takim rozmiarze, 20" 9J ET35 + 10J ET45 5x120 przód raczej napewno spoko, ale ten tył to czasami nie przegięcie? Nie chce żeby coś obcieralo, a tym bardziej że sprężyny mam założona H&R obniżające. A4 b8 allroad

Edytowane przez Malacz330

Opublikowano
W dniu 1.03.2020 o 09:21, Malacz330 napisał:

Mam pytanie, czy wejdą mi felgi Vossen w takim rozmiarze, 20" 9J ET35 + 10J ET45 5x120 przód raczej napewno spoko, ale ten tył to czasami nie przegięcie? Nie chce żeby coś obcieralo, a tym bardziej że sprężyny mam założona H&R obniżające. A4 b8 allroad

Jak mocno obniżyłeś tego allroad'a? 

Allroad jest szerszy, nie wiem czy jeszcze dystans nie wpadnie. Przy tych parametrach tył będzie bardziej schowany. 

5x120, zakładam że to pomyłka. 

Opublikowano

Tak pomyłka bo przeklejalem z ogłoszenia, ale wymiary te same. Na razie zakładam sprężyny hr niby -35 mm, przyszlosciowo wleci gwint. Dystans nie konieczny.

Jeszcze mam jeden model do wyboru 20" 10j et45, przod i tyl

Ewentualnie 20" 10j et35 przód i tyl

Podejdzie to jakoś?

Edytowane przez Malacz330

Opublikowano

Witam zbliża się lato chcę kupić sobie felgi 19 i nie wiem jakie powinny mieć et i jaka oponę do tego kupić 

Opublikowano
9 godzin temu, cerrik napisał:

Witam zbliża się lato chcę kupić sobie felgi 19 i nie wiem jakie powinny mieć et i jaka oponę do tego kupić 

po pierwsze to zbliża się wiosna, po drugie jest 53 podstrony tematu i nie znalazłeś żadnej odpowiedzi dot. et i rozmiaru opon? weź człowieku nie ściemniaj, tylko zacznij używać szukajki.

Opublikowano

Nie będzie nic wystawać.  Opony osobiście polecam 245\35. Na wlepie masz 255

IMG_20200307_215305.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, cerrik napisał:

MugenMan jakie masz et i szerokość felgi?

Masz do tego jakie dystans czy tak pasuje?

Brak dystansów E32 felgi 8.5