edittttt Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Jak w temacie. Wskazania są większe o ok 5 st. Wymieniłem czujnik temperatury zewnętrznej (ten między zderzakiem, a chłodnicą klimy) i cały czas to samo. Proszę o jakieś sugestie.
Brachi Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Może inne oznaczenie czujnika? Słyszałem , że grubość przewodu (0,35mm) też ma znaczenie.
Szarik Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Czujnik masz w prawidłowym miejscu zamontowany ?
jacek70 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Termometr był czy dokładałeś? Jeśli dołożyłeś to czy dałeś drugi czujnik. Czytałem że jak niedasz drugiego tylko podepniesz się pod ten przed chłodnicą to będą przekłamania.
edittttt Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 Może inne oznaczenie czujnika? Słyszałem , że grubość przewodu (0,35mm) też ma znaczenie. Czujnik wymieniłem, bo myślałem, że poprzedni był walnięty. Objawy takie same +5 st. W sklepie dobierali po VIN. Czujnik masz w prawidłowym miejscu zamontowany ? Zamontowany przed chłodnicą klimy na specjalnym wysięgniku. Termometr był czy dokładałeś? Jeśli dołożyłeś to czy dałeś drugi czujnik. Czytałem że jak niedasz drugiego tylko podepniesz się pod ten przed chłodnicą to będą przekłamania. Kupiłem z termometrem i jestem raczej pewny, że to rozwiązanie firmowe, bez dokładek.
jac0205 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Dołączę się do wątku. Po wymianie na oryginał z ASO temp. skacze -0,5 za chwilę +0,5 potem znowu -0,5. Poprzedni czujnik miał chwilowe wahania od -13 do +30. Czujnik dobrany po VIN. Kolego ~edittttt poradziłeś sobie z tym ?
Rekomendowane odpowiedzi