Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Obnizka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Koledzy :)

Mam pytanko czy Ktos moze orientuje sie jak na zawieszeniu -40 czy cos obciara nadkola blotniki itd....jak wejdzie komplet osob powiedzmy 80kg osoba czy bedzie cos slychac ?? z gory thx za odp :)

Opublikowano

Wszystko będzie zależało od felg jakie masz na samochodzie.

Opublikowano

225/45/17 lato 195/65/15 zima :-P

Opublikowano

ET też ma znaczenie.

Ja mam be i tak na lato z ET 36 taką oponką jak Ty masz w komplecie osób w aucie nie podjada nadkola,teraz jest zima i ET około 10(bo mi się dystansów nie chciało zdjąć) tylko koło 205/50/16 i z kompletem osób dalej nie zdziera nadkola chodź koło lekko wystaje poza auto:decayed:

Opublikowano

czyli nie ma sie co przejmowac a jakie amorki na tyl pod te springi ?

Opublikowano

Moim zdaniem nie,tylko ja zawsze w komplecie mam z tyłu małą i ona plus fotelik to waga nastolatki się robi:decayed:

Ja dla bezpieczeństwa brałbym coś co podchodzi pod 1be tam seria ma już -20 także myśle że na -40 styknie.Chodź są tacy co dają pod te springi seryjne amorki z ba i nie niby jest oki:whistling:

Opublikowano

czyli przejmowac sie -40 czy nie ....? Wesz Ty masz avant a to juz jest wieksza masa na tyle wiec wiesz inaczej to wszystko pracuje ja mam sedan wiec mysle ze mniej bedzie tyl pracowal wiec jak z tym -40 da rade zeby nie obcieralo przy komplecie osob ??

Opublikowano

Tak jak Ci pisałem ja mam be które urywa jakieś -20 z serii,przy małym ET i wystającym kole z tyłu siedziała moja mała 21kg plus jej recaro z dobre 15-18kg Do tego dwie dorosłe osoby 83 i ponad 100 kilo i nie obcierało o nadkole.

Inna sprawa to krawężniki itd bo na 16 profil 50 nie raz jak zjeżdżam z wyższego krawężnika i zapomnę się że mam pasażera z przodu to lekko ocieram podwoziem,podejrzewam że na komplecie -40 musiałbym zakodować sobie w głowie że muszę uważać:decayed:

Może inaczej jak masz ET 35 nie mniej to moim zdaniem moze Ci obcierać ale przy większych wyskokach.

Ja bym zakładał:decayed:

Opublikowano

ok to trzeba amorki pod -40 szukac na tyl ;)

Opublikowano

Pisz do Tomm-a lub Dzik-a ręce jaja...za nich:decayed: