Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile jest w stanie przejechać niezniszczalna jednostka 1.9TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy ma służbową skodę, lata nią na trasie Rzeszów - Gdynia praktycznie non stop. W jesieni pyknęło 1.000.000 (milion) kilometrów.

W tym czasie raz wymieniali sprzęgło i dwa razy turbinę. Przy silniku nie był robiony żaden remont :kox:.

Opublikowano

passat 99 AFN , 780kkm i z każdym dniem rośnie, wymieniane sprzęgło i turbo

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie mi, to prawda, że skoda daje nowy samochód jak stary przejedzie milion kilometrów ? :wink: Coś kiedyś czytałem i nie wiem czy to prawda :wink:

Co prawda, na pewno warunkiem jest być jedynym właścicielem auta, ale dobrze by było wiedzieć :wink:

Opublikowano

Tylko jak to udokumentować ?

Musiałby chyba być u nich cały czas serwisowany.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie nie mam pojęcia jak to wygląda, zapewne tak. Więc w sumie, serwisując u nich przez 1 000 000 km to oni wychodzą dużo dużo na plus :grin::grin::grin:

Opublikowano

Kiedyś słyszałem o passacie 1,9TDI który miał 1.200.000 km i od 1mln km aso serwisuje mu za darmo, tylko nie wiem czy naprawy darmo czy wszystko darmo.

aha, silnik bez remontu kapitalnego

Opublikowano

Ciekawe czy jako pierwszy wlascicile i czy kupil w salonie, czy uzywke od kogos :)

Opublikowano

Ten Passat parkował u mnie przed blokiem ale ostatnio go nie widziałem. Koleś ma na tylnym zderzaku spray'em namazane 1 200 000 km i jeździ dalej a przy rurze wydechowej Musi dymić :P

Opublikowano

mój passat ma 511 tys km i chodzi jak te allegrowe 150tys km, turbo jeszcze oryginalne,

wiele razy widziałem już służbowe octavie czy passaty co miały ok 1mlion km

Opublikowano

W firmach wiadomo, że takie auta są doceniane. W końcu to narzędzie pracy, służy zarabianiu pieniędzy. A skoro samochód musi zarabiać to nie może stać, więc jeździ ile tylko się da, kierowcy chyba tylko się zmieniają a silnik nie stygnie :) Ale tak szczerze mówiąc dla mnie przeciętnego użytkownika, który w porywach robił 40 tysięcy rocznie a teraz 15 to fakt iż jakieś samochody robią po milion przebiegu jakoś nie robi wrażenia. Dla większości ludzi to są liczby wręcz z gwiazd , nieosiągalne w jakimś rozsądnym czasie eksploatacji. Co mi po tym, że auto jeździ wiecznie jeśli i tak po 5-ciu latach myślę o zmianie na coś innego bo już mi się nudzi.

Opublikowano
W firmach wiadomo, że takie auta są doceniane. W końcu to narzędzie pracy, służy zarabianiu pieniędzy. A skoro samochód musi zarabiać to nie może stać, więc jeździ ile tylko się da, kierowcy chyba tylko się zmieniają a silnik nie stygnie :) Ale tak szczerze mówiąc dla mnie przeciętnego użytkownika, który w porywach robił 40 tysięcy rocznie a teraz 15 to fakt iż jakieś samochody robią po milion przebiegu jakoś nie robi wrażenia. Dla większości ludzi to są liczby wręcz z gwiazd , nieosiągalne w jakimś rozsądnym czasie eksploatacji. Co mi po tym, że auto jeździ wiecznie jeśli i tak po 5-ciu latach myślę o zmianie na coś innego bo już mi się nudzi.

A w roku robie średnio 15tys :wink: Wiec faktycznie dla zwyłego kowalskiego to niewiele znaczy.

Opublikowano
  • Autor

Kolego myślę, że trochę się mylisz. Masz auto z 2001 roku, może Ty nie robiłeś przebiegów po 100 tys rocznie, ale poprzedni właściciel mógł robić i w tym momencie auto mogłoby mieć ponad pół miliona km nalatane i gdyby nie to, że ta jednostka jest tak wytrzymała zaliczyłbyś już kilka kapitalnych :wink:

Oczywiście mówię czysto teoretycznie, wcale nie mówię, że Twoje auto tyle musi mieć, nigdy go na oczy nie widziałem :grin:

Opublikowano

nie mylę się :) Po prostu wyraziłem swój pogląd z perspektywy zakupu samochodu nowego. Aczkolwiek zakładając, że kupowane przez większość z nas leciwe Audi mają sporo nalatane to musiałbym ponowić zadawane od dawna pytanie o sens takiego zakupu. Poza jakimiś sympatiami do marki, zachwytem i tak dalej cała reszta przemawia przeciwko Audi. Starsze, zjeżdżone często powypadkowe samochody za cenę z kosmosu. Wałek na wałku, w Polsce znaleźć dobre Audi to trafienie w lotto... a na koniec i tak strach postawić gdziekolwiek bo ukradną...

No to odrzucając wspomniane subiektywne preferencje w zasadzie równie dobrze można poszukać tańszej marki ale dużo młodszego i mniej zjeżdzonego auta. Jeśli nie całkiem nowego czy w promocji czegoś od dilera. Wytrzyma spokojnie te 5 lat. Szkoda życia na "wieczne" samochody. Ich najlepsze lata i tak już ktoś inny wykorzystał.

Opublikowano

miałem golfa IV z przebiegiem ~500 k km, fajnie jeździł, nic mu się nie działo :)