Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośny start

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy to normalnie że po odpaleniu przez 2 sek silnik klekocze tak jak by olej do głowicy dochodził i jest cisza...

http://www.youtube.com/watch?v=FVkg4toR6TI&feature=youtu.be

Opublikowano

tak chyba jest, jaki masz olej? chyba nie za dobry albo wymiana juz cie czeka?

Opublikowano
  • Autor

wymieniony jakieś 3 tyg temu, Valvoline pełen syntetyk z filtrem oleju...

Opublikowano

Jaki valvo dokładnie, z pewnego źródła?

Opublikowano
  • Autor

sorry to nie w tym aucie tu zalałem motul 5w40 czy pewne źródlo kto to wie, kupiony w sklepie

Opublikowano

nie zaszkodzi jak sprawdzisz cisnienie oleju, bo w 1.8t to podstawa a bedziesz wiedzial czy to pompa zuzyta badz zapchana czy napinacz walkow z lancuszkiem

Opublikowano
  • Autor

Lampka cisnienia gasnie od razu

Opublikowano

Lampka ciśnienia pali się dopiero przy bardzo niskim ciśnieniu w prawie ekstremalnym dla silnika momencie, ogólnie ciśnienie może być słabe stąd taki a nie inny start, zresztą raz na jakiś czas nawet profilaktycznie dobrze jest sprawdzić ciśnienie

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi ze od razu gasnie po odpaleniu czyli szybko olej dobija do czujnika zaraz podzwonie kto mi to sprawdzi dzieki za info :-)

Opublikowano

Normalny odgłos w wiekszości 1.8t, zanim dojdzie olej do napinacza łancuszka grzechocze 1,2 sek. spróbuj kiedyś odpalic go na chwile np. wieczorem jak silnik będzie juz zimny, a rano przy odpalaniu juz dzwięku nie będzie.

Opublikowano

u nas jest tez tutorial co prawda w wolnossaku 1.8 ale wszystko to samo

---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:58 ----------

z tym kolem to sprytny sposob, ale jak ktos juz ogarnai troche rozrzad to da rade poluzowac napinacz i zdjac pasek bez zdejmowania przodu, a jak sie poluzuje tylko caly pas przedni i wysunie nieco do przodu to juz w ogole bajka, raptem 20 minut wiecej roboty przy odkreceniu kilku srub a ma sie normalny dostep do prawie calego rozrzadu, i tez nie trzeba rozpinac chlodnic itd

Opublikowano
  • Autor

Wiec czego to wina ze przez 1,5 sek glosno chodzi? Czy do wiosny moge tak latac ?

Opublikowano

Spokojnie mozna jezdzic, mozna sie dopiero zastanawiac nad wymiana jak na rozgrzanym silniku tez zaczyna byc slychac.

Wysłane z mojego S750L przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Wiec czego to wina ze przez 1,5 sek glosno chodzi? Czy do wiosny moge tak latac ?

zapewne oleju

sprawdzales odme?

robiles mu plukanie przed wymiana?

Opublikowano
  • Autor

Odme korbowa wymienialem, trujnik za pokrywa zaworow tez wymieniony w starym peknietym syfu bylo...

Co masz na mysli plukanie ? Odmy, silnika ? Ten glos jest tylko jak odpalam po dniu postoju w ciagu dnia nawet jak ostygnie nie ma tego

Opublikowano
Odme korbowa wymienialem, trujnik za pokrywa zaworow tez wymieniony w starym peknietym syfu bylo...

Co masz na mysli plukanie ? Odmy, silnika ? Ten glos jest tylko jak odpalam po dniu postoju w ciagu dnia nawet jak ostygnie nie ma tego

dokładnie to samo i u mnie występuje:eusathink:

Opublikowano

jesli tylko wtedy to jest to normalne tak naprawde

co innego jakby przy kazdym uruchomieniu tak bylo albo jakby to trwalo nie 2 a np 5 sekund wtedy mozna by bylo pomyslec ze cisnienie jest slabe albo napinacz przepuszcza olej

a o plukanke to chodzilo do oleju przy jego wymianie aby wyplukac stary syf w obiegu oleju, moze to minimalnie zwiekszyc cisnienie oleju jesli cos gdzies jest przytkane po drodze

Opublikowano

czysciles rurki od odmy? ( wg etki 2 i 9) jak wygladala ta przy chlodnicy oleju?

i takie odpalanie z rana to raczej nie jest w normie, u mnie pomogla zmiana oleju na inna lepkosc, ladnie pali nawet w mrozy

niedlugo w audikach wszystko bedzie normalne, nawet jak nie odpali ...........

Opublikowano

Kuba, z jakiego oleju na jaki zmieniłeś? U mnie słyszę podobny odgłos, a ktoś zalał 10w40 i zamierzam przejść na dedykowany..

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka