perman Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu. Podczas żwawszego przyśpieszania potrafi przymulić silnik, ale po chwili go odmula. Zjawisko to nie jest występujące cały czas, ale wydaje mi się że gdy jest cieplej na dworze to powtarza się to częściej. Dodam że wszystkie filtry były niedawno wymieniane. I jeszcze jedna sprawa na biegu jałowym wahają sie obroty silnika. Gdy dodam gazu i puszczę pedał to obroty spadają do 700 a nawet mniej i wahają się przez chwilę, ale się stabilizuje. Proszę o pomoc bo jestem laikiem to mój pierwszy samochód.
wustyle Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 zamulanie: pompa paliwa zapchany filtr powietrza objawy silnika na biegu jalowym: prawdopodobnie sonda
Malinaa Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Perman i co uporałeś się z usterką?
sołtys85 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Ja bym zaczął od swiec i w 1,6 są chyba przewody to tez nalezało by sie nimi zająć. Sprawdzić szczelność dolotu (wydech tez musi byc w idealnym stanie)
Rekomendowane odpowiedzi