Jump to content
0
rafal9119

pali jak by na 3 gary

Recommended Posts

Siema mam taki problem podczas rannego rozruchu silnik chodzi jak by na 3-ch garach. po dodanbiu gazu do 2,5 tys silnik powraca do normalnego stanu. podczas jazdy nic takiego nie wystepuje . Vag nic nie pokazuje. co to może być modul??

---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:40 ----------

a może czujnik temperatury?

---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:53 ----------

dzieje się to mi tylko jak auto postoi 24h lub wiecej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Świece , przewody, cewka w jakim stanie? może gdzieś zbiera się wilgoć.


Autoelektronika, Radia , Immo , Ecu , Hamownia drogowa 4x4 , Diagnostyka , Kodowania,-Adaptacje, Chip-tunning TDI, Klonowanie Immo ,Ecu Wszystkie Marki Cs,Pn, programowanie układów wymiana fis Itd... PW lub GG 955714 :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jutro zaczne dzialac, brat mi klucze odwiezie i posprawdzam. z tego co pamiętam to odkad go przyprowadziłem z niemiec to nic nie było wymieniane. a panowie przy mocnym skrecie i gwałtownym ruszeniu slychac takie pukniecie jak by przegub to jak to jest z nimi da rade jakos to sprawdzić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

podniosłem pół auta do góry i jak krecilem to slychac takie cykanie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co do zapłonu to spryskaj przewody w nocy i obserwuj czy nie skaczą iskry.Tylko przyjrzyj się mocno bo to jest mało widoczne.U mnie najbardziej to było widać przy cewce tam gdzie idą 2 kable do cewki.Też ostatnio przerabiałem podobny temat i skonczyło się na wymianie świec i kabli.Komplet ok 150 zł

Share this post


Link to post
Share on other sites

po wyjeciu dziś przewodow wn ten ostatnio na czwartej swiecy był popalony . czemu to tak się stało????

Share this post


Link to post
Share on other sites

wlasnie u mnie jest to same. ale od czego się spalila

Share this post


Link to post
Share on other sites

po tylu latach guma ze starości sama parcieje a jak silnik był jeszcze przegrzewany to się porozpadała,idzie kupić same gumy te z cewek

Share this post


Link to post
Share on other sites

przegrzewany? ale to tylko na jednym tloku?

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 11:26 ----------

za krotke gumy te z cewek bosha kosztuja 53zł masakra jakas

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

1 szt

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

1 szt

Share this post


Link to post
Share on other sites

też miałem na 1 cewce gumę do d..y a za boscha płaciłem 35 zeta/szt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

musze kupic swiece mam teraz takie NGK BKUR6ET kupic takie same?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak nie ma LPG to kup te same


https://plus.google.com/u/0/114649407004978484510 Zapraszam do galerii niektórych moich prac :)

Mechanika , Naprawy Główne i Bieżące, Poprawki LPG , Montaż LPG, Strojenie AFR , Diagnostyka VCDS 15.7.3 tel.889 992 019 Zapraszam , na pewno się dogadamy :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie ma LPG i nie bedzie

---------- Post dopisany 08-01-2014 at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany 04-01-2014 at 18:01 ----------

po wymianie swiec i kabli dzis problem sie powtorzyl po odpaleniu chodzi na 3 gary i obroty faluja po dodaniu gazu dwa razy do 3 tys przechodzi mu i pracuje normalnie. o co kurde chodzi

Share this post


Link to post
Share on other sites

a VAG nadal nic nie mówi ?? :)

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ----------

i czy jest róznica ciepły, zimny ?? odłącz mu najpierw przepływkę i zobacz czy pomoże :)

---------- Post dopisany at 20:48 ---------- Poprzedni post napisany at 20:47 ----------

Dodatkowo poszukaj może gdzieś nieszczelności w układnie dolotowym, sprawdź w jakim stanie jest przepustnica :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

przepustnica czysta obroty nie faluja. ten dziwny objaw jest tylko raz ,podczas pierwszego rozruchu np po nocy , . vag nic nie pokazuje. dzis bede go odpalał to odepne przepływke i sie okaze

---------- Post dopisany at 16:38 ---------- Poprzedni post napisany at 10:15 ----------

po odpieciu przeplywki auto nie szarpało silnikiem . sprobuje jutro jeszcze raz

---------- Post dopisany 19-01-2014 at 21:12 ---------- Poprzedni post napisany 09-01-2014 at 16:38 ----------

Juz nie wiem co moze mu byc ,posprawdzane prawie wszystko dwa dni jest spokój na trzeci dzien sie dusi i tak do okoła. A moze ma cos to wspólnego z kompresja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...