Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pali jak by na 3 gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem podczas rannego rozruchu silnik chodzi jak by na 3-ch garach. po dodanbiu gazu do 2,5 tys silnik powraca do normalnego stanu. podczas jazdy nic takiego nie wystepuje . Vag nic nie pokazuje. co to może być modul??

---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:40 ----------

a może czujnik temperatury?

---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:53 ----------

dzieje się to mi tylko jak auto postoi 24h lub wiecej

Opublikowano

To może zacznij od świec i kabli jak Vag nic nie pokazuje.

Opublikowano

Świece , przewody, cewka w jakim stanie? może gdzieś zbiera się wilgoć.

Opublikowano

Jakie masz błędy , to pierwsze co musisz sprawdzić inaczej to dużo szukania.

Opublikowano
  • Autor

jutro zaczne dzialac, brat mi klucze odwiezie i posprawdzam. z tego co pamiętam to odkad go przyprowadziłem z niemiec to nic nie było wymieniane. a panowie przy mocnym skrecie i gwałtownym ruszeniu slychac takie pukniecie jak by przegub to jak to jest z nimi da rade jakos to sprawdzić?

Opublikowano

da radę zobaczyć jakie mają luzy :) Półośką poruszaj i patrz czy ma luzy inaczej nie sprawdzisz :)

Opublikowano
  • Autor

podniosłem pół auta do góry i jak krecilem to slychac takie cykanie

Opublikowano

Co do zapłonu to spryskaj przewody w nocy i obserwuj czy nie skaczą iskry.Tylko przyjrzyj się mocno bo to jest mało widoczne.U mnie najbardziej to było widać przy cewce tam gdzie idą 2 kable do cewki.Też ostatnio przerabiałem podobny temat i skonczyło się na wymianie świec i kabli.Komplet ok 150 zł

Opublikowano
  • Autor

po wyjeciu dziś przewodow wn ten ostatnio na czwartej swiecy był popalony . czemu to tak się stało????

Opublikowano

my jak wyciągaliśmy kable z mechanikiem to na 1 cylindrze znaleźliśmy kawałki sparciałej gumy/plastiku tam gdzie świeca jest :)

Opublikowano
  • Autor

wlasnie u mnie jest to same. ale od czego się spalila

Opublikowano

po tylu latach guma ze starości sama parcieje a jak silnik był jeszcze przegrzewany to się porozpadała,idzie kupić same gumy te z cewek

Opublikowano
  • Autor

przegrzewany? ale to tylko na jednym tloku?

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 11:26 ----------

za krotke gumy te z cewek bosha kosztuja 53zł masakra jakas

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

1 szt

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

1 szt

Opublikowano

też miałem na 1 cewce gumę do d..y a za boscha płaciłem 35 zeta/szt.

Opublikowano
  • Autor

musze kupic swiece mam teraz takie NGK BKUR6ET kupic takie same?

Opublikowano

Jak nie ma LPG to kup te same

Opublikowano
  • Autor

nie ma LPG i nie bedzie

---------- Post dopisany 08-01-2014 at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany 04-01-2014 at 18:01 ----------

po wymianie swiec i kabli dzis problem sie powtorzyl po odpaleniu chodzi na 3 gary i obroty faluja po dodaniu gazu dwa razy do 3 tys przechodzi mu i pracuje normalnie. o co kurde chodzi

Opublikowano

a VAG nadal nic nie mówi ?? :)

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ----------

i czy jest róznica ciepły, zimny ?? odłącz mu najpierw przepływkę i zobacz czy pomoże :)

---------- Post dopisany at 20:48 ---------- Poprzedni post napisany at 20:47 ----------

Dodatkowo poszukaj może gdzieś nieszczelności w układnie dolotowym, sprawdź w jakim stanie jest przepustnica :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

przepustnica czysta obroty nie faluja. ten dziwny objaw jest tylko raz ,podczas pierwszego rozruchu np po nocy , . vag nic nie pokazuje. dzis bede go odpalał to odepne przepływke i sie okaze

---------- Post dopisany at 16:38 ---------- Poprzedni post napisany at 10:15 ----------

po odpieciu przeplywki auto nie szarpało silnikiem . sprobuje jutro jeszcze raz

---------- Post dopisany 19-01-2014 at 21:12 ---------- Poprzedni post napisany 09-01-2014 at 16:38 ----------

Juz nie wiem co moze mu byc ,posprawdzane prawie wszystko dwa dni jest spokój na trzeci dzien sie dusi i tak do okoła. A moze ma cos to wspólnego z kompresja?

Opublikowano

No na pewno nie zaszkodziło by jej zmierzyć może coś pokaże a mierzyłeś ciśnienie PB za listwą ?? :)