e9matic Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam Was Mam u siebie usunięty EGR + kolektor od AWX. Podciśnienia oczywiście przerobione. Jednak zastanawiam się, co zrobić ze sterownikiem N18 ? Usunąć wtyczkę, i wywalić permanentnie sterownik ?
juby_p Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 a masz usunięty EGR programowo łacznie z jego błędami?
juby_p Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 to zawór musi zostać bo sypnie błędami ECU
fafnasty Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 jak usunąć go w ecu??? jest jakaś rozpiska?? poradzi sobie z tym Vcds ? czy komanderem trzeba go usunąć ???
e9matic Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dobre pytanie fafnasty, jest jaka procedura aby wylaczyc programowo, czy tylko "znaffca" jest w stanie to ogarnac ? Ktos robill taki zabieg ?
juby_p Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 trzeba go wyciac z programu i do tego jest potrzebny kabel do flashowania np. mpps no i potem umiejętność wycięcia błędu z programu - robią to zazwyczaj chiptunerzy
marekg Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 a po co w ogóle ruszać N18? zostawić tak jak jest, zatkać tylko aby nie zasysał powietrza od strony niestniejącego EGR i po sprawie.
goldi Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 a dzwoniłeś u nas do cwiary czy potrafi ci to zrobić
SotoM Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 jak miałem AFNa to tez całkowicie usunołem układ EGR a Leo N18 programowo wylaczyl przy kolekcie softu.niestety Vagowo jest to niemozliwe(ponoc). ogolnie bym tego nie robił tylko jak wyłaczałem silnik to N18 potrafił jeszcze pracowac przez około 1m terkajac co mnie bardzo wkurzał- działo sie to nie zawsze ale bardzo czesto. nie wywalałem go - był na swoim miejscu,przy sprzedazy auta przynajmniej nie było dziwnych pytan dlaczego tak pusto jest
fafnasty Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 właśnie u mnie tez tak brzęczy :grin: ciekaw jestem czy da sie to jakoś zrobić zeby po zgaszeniu nie brzęczał???
Rekomendowane odpowiedzi