Mario600 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 ery i woofery mają osobno kable. Jeśli instalować to co daje jej zainstalowanie? acha i które kable do zwrotnicy podłączyć od wooferów i później ze zwrotnicy do wooferów i tweeterów? dzięki!!!
prezesik18 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Kolego, wofery i tweetery podłącza się do zwrotnicy, tak samo jak sygnal z radia. Również na dniach ma do mnie wpaść ten sam zestaw ---------- Post dopisany at 20:31 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- Zaraz napiszę ci jak ma być. ---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- in+ in- do tych podłączas sygnał głośnikowy radia (+ do +, - do -) wf+ wf- do tych podłączasz przewody od wofera tw+ tw- do tych przewody z tweeterów Wszędzie muszą być + do + a - do -.
Mario600 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2013 No ok ale to mam nowe kable do zarotnicy z radia ciagnac czy do in+ i in- te co byly otyginalnie do wooferow podpiete moge podlaczyc
prezesik18 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 oryginalne co ida do woferka są dosyć cienkie, raczej wypadałoby wymienić na grubsze. Próbowałeś już montować nowe głośniki?
Kriss SierraFan Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jeśli nie planujesz wzmacniacza to ori przewody spokojnie wystarczą Daj fotkę zwrotnic to połapiemy Ci schemacik
prezesik18 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Ja mam fotkę zwrotnicy takiej jak kolega ma i na tej podstawie rozpisałem mu jak ma podłączyć
Mario600 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2013 Na razie podlaczylem glosniki metoda bardzo amatorska na wiosne wyglusze drzwi i postaram sie to zrobic zgodnie ze sztuka. To juz wiem jak podlaczyc, wezme do zwrotnicy poki co kabelek ori co idzie do woofera i pozniej z niej do woofera i do tweeterow ale caly czas nie wiem po co ta zwrotnica skoro teraz mam ori kable do tweeterow i ori do wooferow, cos czytalem ze ta Zwrotnica powoduje ze glosniki sie nie przemecza czy tak?
prezesik18 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Rozdziela pasmo częstotliwości, żeby do tweeterów leciały dźwięki o wysokiej częstotliwości, a do woferów te o średnich i niskich częstotliwościach. Tak napisałem to swoimi słowami. Napisz mi czy bezproblemowo było je zamontować? Wiem że trzeba rzeźbić, tylko te głośniki mają dużą głębokość montażową, ściągałeś z magnesu gumę?
Mario600 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2013 Wiesz co narazie prowizorycznie zamontowalem je do boczkow, do drzwi zamontuje na wiosne, gume zdjalem, z tego co wiem to sa one raczej z tych plytkich, dzieki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi