Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klepiące zawory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdz wszystkie kanaly olejowe jaki jest ich stan . ale za malo cisnienia masz wiec czyzby nie pompa:)??

Opublikowano
  • Autor

a spotkał sie ktos by nowa pompa byla wadliwa :> ? jak sprawdzic ich stan ? jakie powinno byc cisnienie na wolnych :> ? jak ucieka cisnienie przez szklanki to tez bedzie pokazywac zanizone ale na wolnych nie powinny klepac jak dostaja 5 barow ;/

Opublikowano

no wiec wlasnie . kurde powiem tak ja np mialem nie raz pompy wodne nowe ktore po 1 dniu sie zatarly wiec fakt nie jakas skf czy cos . A odnosnie pompy oleju w vivaro masz pompe olejowa od nissana quashqai( jakos tak sie to pisze) no i w tym vivaro po 70tys pompa idzie na zlom . Wiec nie zawsze nowe jest dobre:)

Opublikowano
  • Autor

z tego co czytalem to 2bary to tylko sie cieszyc z takiego cisnienia na wolnych a jak mocno zagrzejesz silnik to spada do 1,6 moze jak ucieka szklankami i napinaczem to wzrosnie cisnienie i bedzie ok . pompe nowa zalalem olejem by sie nie zatarła :/

Opublikowano

Pompa nie ma jak sie zatrzec

Popelniles blad przy zakladaniu popychaczy i walkow

Opublikowano

Jeżeli ktoś słyszy jakieś niepokojące odgłosy tak jak autor tematu to powinien zacząć od pomiaru ciśnienia oleju, potem zalać engine flush motula, zdemontować miskę, wyczyścić pompę, zakręcić miskę z nową uszczelkę? Nowy filtr oleju i olej np. Motul 5W40.

Pytanie co jeśli po zamontowaniu nadal ciśnienie będzie nadal nie takie jak powinno być? Można jakoś ocenić stan pompy oleju po zdjęciu miski?

Opublikowano
  • Autor
Pompa nie ma jak sie zatrzec

Popelniles blad przy zakladaniu popychaczy i walkow

Jaki bład :> ?

Pompy z tego co wiem to sie nie sprawdzi :)

Opublikowano

Zakladales stare czy nowe popychacze ?

Pytalem juz ale nie odpowiedziales...

Opublikowano
  • Autor

Zakładałem te z mojej zatartej głowicy starej , jeden mi wypadl z reki wydechowy i wymienilem go na tego co byl orginalnie w tej glowicy .

Opublikowano

Wycisnales z nich olej ?

Opublikowano

To teraz sprawdz cisnienie sprezania

Jak na ktoryms jest niskie to wiesz co dalej

Opublikowano
  • Autor

przed założeniem płukałem je w ropie i smarowałem świeżym olejem . jak jest za niskie to co jest :>?

Opublikowano

Zgiety zawor (zawory)

Opublikowano
  • Autor

zawór zgiety nie jest napewno bo silnik pracuje idealnie po za klepaniem popychaczy głowica kupiona byla robiona prowadnice nowe zawory wydechowe i uszczelniacze . po załozeniu głowicy na rozruszniku nabiłem ciśnienie a pozniej dopiero odpalilem .

Opublikowano

Sprawdz cisnienie, na ktoryms masz kiche

Opublikowano
  • Autor

po nowym roku sprawdze ale chyba i tak wezme sie za wymiane szklanek a napinacz zmienie pozniej wydac 1000zł na raz strasznie boli :facepalm:

Opublikowano

adam, jesli w glowicy gniazda na szklanki sa wyrobione to ich wymiana na nowe nic ci nie da bo olej wraz bedzie spieprzal bokiem a nie kanalami

jedyna rozsadna dla mnie opcja to wpierw - sprawdzenie cisnienia oleju

a dwa, glowica na stol, wnikliwa obserwacja stanu walkow/ich lozysk oraz wlasnie gniaz popychaczy i zaworow, sprawdzenie ich luzow

szklanki naprawde ciezko zajechac tak jak czytam rzadko kiedy sa tak zuzyte na krawedziach zeby byly do wymiany, predzej sa zjechane na powierzchni przez krzywki walkow z powodu slabego smarowania lub slabego (starego) oleju

Opublikowano
  • Autor

Cisnienie oleju sprawdzone pare postow wyzej masz dokladnie opisane co i jak łozyska wałkow własnie w stanie bardzo dobrym bo przed załozeniem glowicy ja dokladnie ogladalem , tak samo jak gniazda na popychacze ciasno wchodzily bez jakiegos latania . Prowadnice byly robione napewno bo wdziałem zdjecia przed kupnem jak i po tym jak do mnie przyszla widac bylo ze po remoncie .

jest szansa ze sa zapchane popychacze jakims syfem ?

Opublikowano

nie mowie ze zatarles tylko probujemy dojsc o co halo hmmm hydro masz nowe czy uzywane???Mogles popelnic tez blad jak zakladales jak kolega opisuje ale raczej nadawaly by sie nowe bo jeden taki drugi taki i wiesz ze nie zgrasz tego jak trzeba:)