aromat3k Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Siemanko Panowie mam pytanko dot. w/w lampki w tylnej klapie (avant oczywiscie ). Po otwarciu bagara i zapaleniu lampki w bagarzniku owa lampka na klapie zapala sie po jakims czasie, a czasami w cale. Chyba to dziwne prawda? Bo na moj tok myslenia powinna byc zapalona w momencie otwarcia bagażnika czyż nie ? A może i nie... : D kto wie niech odpisuje No to w sumie wrzuce zdjecie aby sytuacja była jasna o którą lampke mi chodzi : )
steve69 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Lampka powinna się zapalić w momencie otwarcia klapy bagażnika. Czy po otwarciu klapy zapala się lampka oświetlająca wnętrze bagażnika? -- Pozdrawiam. Sławek
bell23 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 na początek : sprawdź kable w przepuście klapy czy nie jest nadłamany, przeczysć styki przy żarówce
1977andrzej Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Najprawdopodobniej jest problem z mikrostykiem w mechanizmie zamka. Zamek jest nierozbieralny niestety, wiec zostaje wymiana, jesli to bedzie to. Widze czasem ogloszenia sprzedazy w dziale sprzedam. Ja sam kupilem nowke w ASO.
aromat3k Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Nie lampka się nie zapala po otwarciu klapy... gdy otworze klapę to się nie świeci... nie raz dopiero po jakimś czasie gdy klape mam długo otwartą to zaskoczy... nie wiem o co z nią chodzi i co jej dolega. A jeżeli chodzi o lampkę oświetlającą bagażnik to po otwarciu się nie świeci muszę przełączyć ją na pozycje "1". O ile teraz pamiętam to są dwie pozycje w tej lampce poprostu "0" i "1". A czy ta lampka powinna się również zapalić po otwarciu klapy ? Wydawało mi się, że ona jest jedynie na ręczne zapalanie...
steve69 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Po otwarciu klapy powinny zapalić się obydwie lampki - zarówna ta wewnątrz jak i ta biało-czerwona na samej klapie. Jeśli nie zapala się żadna, to albo problem z mikrostykiem w zamku, albo z przewodami. -- Pozdrawiam. Sławek
aromat3k Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dziękuje Panowie za pomocne odpowiedzi ! Udało się przeczyściłem ten mikrostyk w zamku tylnej klapy i teraz świecą obie lampki przy otwarciu bagażnika Można zamknąć
Tasman78 Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Dziękuje Panowie za pomocne odpowiedzi ! Udało się przeczyściłem ten mikrostyk w zamku tylnej klapy i teraz świecą obie lampki przy otwarciu bagażnika Można zamknąć Jak to zrobiłeś bo mam podobny problem , rozebrałem tą całą listwe ale jakos nie udało mi sie tego przeczyścić. Albo poprostu nie wiem co mam przeczyścić
benyA4 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/zamek-klapy-tylnej-avant-a4-b6-dziala-mikrowylacznik-304300/
aromat3k Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Opublikowano 19 Listopada 2014 No ch*#@ bombki strzelil. .. powracam bo znow sie nie pala. Lampka w bagazniku swieci sie jak pstrykne na 1 jam wrzuce na srodek aby sie zapalala przy otwarciu to ani jedna ani w klapie sie nie pali. Ta w klapie sie nie pali nawet jak pstrykne na 1 ta w srodku. Moze ktos napisac jak ten mechanizm zbudowany jest ktory odpowiada za wlaczanie lampek po otwarciu klapy ??
amaradaar Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 w zamku zabudowany ejst mikro swich i działa na zasadzie gdy rygiel drzwi się przesuwa jak otwierasz zamek on naciska swich idzie informacja do systemu i włala zapala obie lampki.. zapalenie lapki bagażnika nie zapala lampki klapy.. jeszcze nie powinno Ci pokazywać na fisie otwartej klapy wówczas dodatkowo.. ale moze też być tak że swich przesyła sygnał tylko albo styki albo kable nie domagaja sprawdz dobrze przewody i styki... najlepiej psiknij wurtem kontak do styków
aromat3k Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 Nak rozbiore tspicerke na klapie dojde do tego ? to w zamku w aucie czy na klapie ?
Tasman78 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 w zamku zabudowany ejst mikro swich i działa na zasadzie gdy rygiel drzwi się przesuwa jak otwierasz zamek on naciska swich idzie informacja do systemu i włala zapala obie lampki..zapalenie lapki bagażnika nie zapala lampki klapy.. U mnie świeci lampka klapy cały czas i jest info na desce czy mam zamek do wymiany? czy moge jakoś to naprawić?
Rekomendowane odpowiedzi