Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi Rotor Giasone 19 + opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Jezdze białym Avantem w S-line i sobie myślę, że bardzo fajne by te fele wygladały na moim OOOO - widziałem, że klika osób dobrze się wypowiada w temacie tych felg, które są Made in Italy.

To co mnie interesuje w linku ale jakie opony letnie do tego optymalnie dobrać bo widziałem, ze audi zaleca 255/35/19?

19" GIASONE 5x112 AUDI A3 A4 A6 Q5 ITALY !! (3761553064) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Obecnie na lato mam takie - ori przemalowane na czarny + klar oraz opony 245/40/18 chciałem wrzucić je na zimówki ale jakie opony wtedy głównie chodzi o rozmiar? Nigdy nie jeździłem na 18 w zimę a obecnie kulam się na 17 i oponach 225/50/17

581726_468614079887732_40616383_n.jpg

Bardzo proszę o poradę, dzięki!

---------- Post dopisany at 16:38 ---------- Poprzedni post napisany at 16:30 ----------

jeszcze znalazłem takie ale mają inne ET 35 w wcześniejsze 45...?

FELGI ALUMINIOWE 19'' 5X112 VW,AUDI ROTOR S-LINE (3825741035) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany 03-01-2014 at 17:01 ---------- Poprzedni post napisany 30-12-2013 at 16:38 ----------

up :wink:

ET 45 jak będzie wyglądało przy oponie 245/35/19?

Opublikowano

Co do et na wyglad opony nie ma znaczenia bo to odsadzenie felgi od piasty te z et 35 bedzie centymetr bardziej wystawiona na zewnatrz od tej 45, opona bedzie wygladac tak samo.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Briano! Czyli chyba lepiej et35 pod warunkiem, ze nie bedzie wystawac poza nadkola i chyba niepowinna przy takim et :wink:

Opublikowano

Bierz te z Et35 do tego dystans 5mm i będzie kosa. Opona do tego 245/35/19. Na zimę proponuję jak chcesz zostawić te 18stki. 225/45/18.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Gibons wiedzialem, ze moge na Ciebie liczyc :wink: te dystanse sa konieczne? Sporo jezdze, a slyszalem ze lozyska na tym cierpia? Felgi 18 tak ja piszesz zostawie na zime bo na 17 auto wyglada :facepalm: a jezdze na oponach 225/50.

Opublikowano

Dystanse nie są konieczne, ale wyciągłyby koła trochę na zewnątrz. Wystarczy jakbyś na sam tył założył przy takim et i koło będzie na równo z błotnikiem. Wszystko zależy od et felgi jaką zakupisz.

Opublikowano

to śa ori rotory czy jakaś chińska plastelina?

Opublikowano
  • Autor

Ta ori ale wloskie lub tajskie :facepalm: dzieki Gibons bede myslal :wink: Ty jezdzisz na 19 masz moze zdjecia swojego setupu plus opis szerokosc felgi, et, opona etc? Ty chyba tez zmieniales sprezyny...

Opublikowano

Zdjęcia są u mnie w temacie opis felg oraz opon również... zerknij sobie. Sprężyn jeszcze nie zmieniałem. Obecnie mam zawias S-line.

Opublikowano
  • Autor

nie znalazłem, ta wyszukiwarka mnie zamęczy :facepalm:

Opublikowano

przy 8,5" i ET35 będzie idealnie pewnie nawet w dystans nie będziesz się bawił

Przy ET45 już w oczy będzie razić i raczej dystans będzie Cię kusił

Felgi kupuj w alusport i rozmawiaj z Krystianem Śledziem - powołaj się na mnie a zrobi Ci lepszą cenę

---------- Post dopisany at 16:55 ---------- Poprzedni post napisany at 16:51 ----------

to śa ori rotory czy jakaś chińska plastelina?

widzę że masz tylko 2 kategorie felg - ori i plastelina

A pokazać Ci ori felgi audi produkowane w chinach ?

Opublikowano
  • Autor

dzięki Miron! :wink: wlasnie luknąłem w Alusport i maja te felgę ale 8.0JX19 te pozostałe firmy mają 8.5Jx19 btw jakie opony doradzasz?

Opublikowano

w sensie rozmiaru czy marki ?

Opublikowano
  • Autor
w sensie rozmiaru czy marki ?

rozmiaru przy feldze 8.0 i 8.5 bo takie, sa jeszcze roznice miedzy alusport i pozostałymi sprzedawcami - obecnie mam vredestein us 18" 245/40/18 wiec pewnie i marka zostanie bo jest sprawdzona :wink:

Opublikowano
  • Autor
nie znalazłem, ta wyszukiwarka mnie zamęczy :facepalm:

http://a4-klub.pl/a4-s4-rs4-b8-76/all-b8-audi-a4-b8-avant-caga-278424/

Co do opon zostaw taki rozmiar, albo zmień profil na 245/35/18

245/35/19? Boje sie, ze straci sie opona i na obwodzie tez nie zyskam vs 18" a chcialem troche taki efekt uzyskac :wink: ewentualnie zostaje zalecane 255/35/19 :facepalm: lub tak jak Ty masz 245/40/19 hmmm...

Opublikowano

Ja teraz mam 245/40/19 ale na wiosnę kupuję nowe opony 245/35/19 jak chcesz trochę naciągnąć bo rozumiem że o to chodzi to na 8,5J daj 235/35/19 będzie lekki naciąg.

Opublikowano
  • Autor

bardziej chodzi mi o srednice koła i chyba jednak pójdę w 255/35/19 korzystałem z różnych kalkulatorów i srednica vs obecna pojdzie około 8mm w górę co daje większy prześwit ale tez zmniejsza szparę do błotnika. 245/35 będzie praktycznie tak samo jak na 18 tyle, ze więcej felgi i prześwit jak na 18. Zostaje ostatnia opcja na Gibonsa :wink: 245/40 tyle ze tutaj już duża róznica bo prawie 2,5 cm srednicy vs 18 i największe przekłamania na prędkościomierzu bo około 4% ehhh, a miało to być takie łatwe :facepalm:

Opublikowano

255/35/19 przy takim silniku sobie daruj :facepalm: Zakładaj tak jak ma każdy 245.35.19 ewentualnie 245.40.19 i będzie git :) ja mam teraz tą drugą opcję na 8j et 47.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

...weź nie obrażaj mojego silnika :polew: ma przecież 180KM :wink:

---------- Post dopisany at 01:50 ---------- Poprzedni post napisany at 01:45 ----------

Kto moze oblukac te felgi live? Made in Italy 8Jx19 et35

NOWE FELGI R567 GIASONE AUDI A4,A5,S5,A6 19 CALI (3908799730) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :wink: