maramass Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam wszystkich. W moim aucie mam ostatnio taki problem. Uruchamiając autko kila razy dziennie odczówam znaczne różnice w mocy, nie zalezy to od temperatury silnika zimny bądź ciepły -bywa różnie. Objawia sie tym iż czasami gorzej "idzie" i wtedy głośniej chodzi i znacznie słabiej sie rozpędza. Dodam że ostatnio rozbierałem i czyściłem EGR był troche zasyfiony lekko żyga olejem, czyszczenie niczego:facepalm: niezmnieniło. Nie szukam rady typu "zaslep EGR" może to zawór N75 jesli tak to gdzie go znaleść na silniku i jak sprawdzić czy to własnie to? Pozdrawiam
Rafi78 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam wszystkich. W moim aucie mam ostatnio taki problem. Uruchamiając autko kila razy dziennie odczówam znaczne różnice w mocy, nie zalezy to od temperatury silnika zimny bądź ciepły -bywa różnie. Objawia sie tym iż czasami gorzej "idzie" i wtedy głośniej chodzi i znacznie słabiej sie rozpędza. Dodam że ostatnio rozbierałem i czyściłem EGR był troche zasyfiony lekko żyga olejem, czyszczenie niczego:facepalm: niezmnieniło. Nie szukam rady typu "zaslep EGR" może to zawór N75 jesli tak to gdzie go znaleść na silniku i jak sprawdzić czy to własnie to? Pozdrawiam pasowało by zacząć od zrobienia logów
Gość harry19-19 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 a sprawdź jeszcze czy jakieś błędy są na vagu , i tak jak kolega wyżej pisze logi
elmer80 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Nie chcesz rad typu "zaślep EGR" a N75 chcesz szukać... logi logi logi... pełen komplet jak w przypiętym tutorialu i wrzucasz do działu diagnostyka. W naszych klekotach wiele bez komputera nie zdziałasz. Pozdro wysłane z Commodore 64
rollek Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zdziałać się zdziała, ale to może być temat rzeka, LOGi dużo pomagają przy diagnostyce
Rekomendowane odpowiedzi