karolas123321 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam, dzis zabrałem sie za rozrzad i duperele w nowo nabytej A4 i po calej robocie, chce zapalac, zeby sprawdzic czy wszystko ok. Wkladam kluczyk przekrecam i zonk. Auto zapala na 2 sek i gasnie, miga kontrolka immo. Wkurzyłem sie, mysle sobie, po odłaczeniu aku, immo zapomniało kluczyki. A ze nie miałem na juz odpowiedniego kabla, to podłaczam zwykłego vaga. Błedy w sterowniku silnika, ze immo odcieło. Mysle sobie tyle to i ja wiem. Nic nie daje proba adaptacji. Zrobiłem w instruments adaptacje serwisów, oleju i in in2 i w momencie zaakceptowania patrze kontrolka immo zgasła. Przekrecam pali. Sprawdzam jeszcze raz, no nie ma problemu. Wiec pytanie, czy to jakies normalne? Czy poprostu immo nie domaga i zbiegiem okolicznosci nawalił akurat w tym momencie? ---------- Post dopisany 10-01-2014 at 11:28 ---------- Poprzedni post napisany 08-01-2014 at 20:41 ---------- Nikt nic nie wie? Żadnego wróżenia z fusów ani kuli nawet?
enrike2 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 kolego ja mam tak samo a poprostu zbieg okolicznosci z czasem czesniej ci tak bedzie robil wystarczy sotac sie do stacyjki przeczyscic styki moze pomoze ;-) ja sie zabieram do tego i jakos niemoge he tylko trzeba sie spieszyc poki male problemy bo jak siadze calkowicie to zablokuje ci sterownik silnika i nie odpalisz wogole.
karolas123321 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2014 To mowisz trzeba sciagnac obudowe kierownicy i przy stacyjce sa styki? No w A80 to bylo latwe 2 srubki i schodzilo. Tutaj jest gorszy problem bo nie wiem jak to ugrysc po odkreceniu tych 2 srubek na kolumnie oslony trzymaja sie nadal.
DeeJay_Kill Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Od spodu masz na imbus 4 śrubę. proponuję przylutować te przewody w kostce - problem nie wróci.
karolas123321 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tak właśnie zrobie! Dzieki panowie za pomoc, jak zwykle nieoceniona
Longer_007 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Tak właśnie zrobie! Dzieki panowie za pomoc, jak zwykle nieoceniona Mam pytanie, pomógł ten zabieg ? Bo u mnie kilka dni temu pojawił się ten sam objaw
rhinbac Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ten zabieg pomaga, u mnie wystarczylo tylko wd 40 przeczyscic to kostke od imo. I od prawie roku jest ok tylko zeby to zrobic trzeba zwalac kierownice.
Rekomendowane odpowiedzi