Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam laptopa, który ma uszkodzony most północny (diagnoza serwisu) chcę go sprzedać i dlatego pytanie.

Czy nowy właściciel, jak go naprawi będzie miał dostęp do danych zapisanych w kompie?

Chodzi mi o to czy na przykład po naprawie komputer dalej będzie pamiętał moje hasło na allegro itp.

Opublikowano

może po prostu wyjmij z niego dysk twardy ? Wystarczy odkręcić dwie śrubki ;]

Opublikowano

Po wyjęciu dysku nie mam się o co martwić?

Nigdzie poza dyskiem nie ma zapisanych informacji?

Opublikowano

poza dyskiem nie ma nic a nic, dysk wyjmij, na pewno masz na nim jakieś zdjęcia itd które będziesz chciał przerzucić na sprawnego kompa.

Opublikowano

Wyjmij podepnij pod inny zrób format dysku i wsadz spowrotem

Opublikowano

Wystarczy, że sprzedaż laptopa bez dysku twardego :hi:

Opublikowano

Format nie załatwi tematu, łatwo tak skasowane dane odzyskać.

Opublikowano

Po co formatować dane. Jak można dysk wyjąć z laptopa? :facepalm:

Opublikowano

moze chce sprzedac z dyskiem , da sie to zrobic , , musisz sie dowiedziec jaki jest producent dysku i zciagnac soft do zerowania dysku. nic prostszego

Opublikowano

Ok tylko wiesz ile to trwa. Poza tym nikt o zdrowych zmysłach nie sprzedaje dysku. ;-)

Opublikowano
Ok tylko wiesz ile to trwa. Poza tym nikt o zdrowych zmysłach nie sprzedaje dysku. ;-)

Trochę to trwa. To fakt, ale ma się 100%, że dane zostaną usunięte bezpowrotnie. Wiele razy korzystałem z tego programu.

Tak jak wspomniałem wcześniej. Lepiej będzie sprzedać laptopa bez dysku twardego.

Opublikowano
Posiadam laptopa, który ma uszkodzony most północny (diagnoza serwisu) chcę go sprzedać i dlatego pytanie.

Czy nowy właściciel, jak go naprawi będzie miał dostęp do danych zapisanych w kompie?

Chodzi mi o to czy na przykład po naprawie komputer dalej będzie pamiętał moje hasło na allegro itp.

Jaka jest wartośc rynkowa tego laptopa sprawnego, bo jeżeli około 500-600zł, to naprawa niezbyt opłacalna.

Wymiana mostu około 400-450zł, pewnie most AMD, a laptop może HP.

Dysk sobie zostaw tylko kup obudowę zewnętrzną, resztę posprzedawać na części.

No chyba że się mylę i laptop wart dużo więcej