Radex121 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Bawie się już trochę w Detaling i czas na polerowanie mechaniczne Moge panowie brać z tego przykład to co on tam mówi ? Chodzi mi o gąbki i w jakiej kolejności co robić
Griffe Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Albo nie mow, ze sie bawisz w detailing, albo nie zadawaj takich pytan, bo jedno wyklucza drugie. Z drugiej strony, ze tak dobra firma jak megs pozwolila sobie na "taki" filmik reklamowy... Rozumiem, ze wszystko pod amerykanow, ale mimo to, bez przesady
Radex121 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Swoje już powiedziałeś ale nie napisałeś czy robi to dobrze czy źle Czy warto zrobić taką prace jaką on wykonuje na dobrze przygotowanym lakierze czy tez nie
Magicbattle Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 chyba wystraczajaco wytłumaczyl Paweł co i jak:grin:
Griffe Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Radziu, zebys zrozumial - przystawka to taki produkt "telezakupy mango" - nie amerykanie kupia i maja w garazu. Pan naklada tyle srodka, ze oblecialby tym cale auto a nie kawalek maski - ale trzeba duzo, sprzedaz wzrosnie... Nakladac wosk w ten sposob? Pewnie szybciej pod warunkiem, ze robi wielkiego pickupa, bo zanim wyjmie wiertarke, umocuje koncowke mango, odpali cudo, recznie zrobi pol auta - chyba, ze robi dlonmi bez aplikatora - ale to sposob na woreczki a nie buteleczki:wink: Na dobrze przygotowanym lakierze? Co to wg Ciebie znaczy, bo wyraznie mamy inne pojecia "dobrze przygotowanego lakieru"
Radex121 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 "dobrze przygotowanego lakieru" Według mnie nowicjusza jest to - umyć auto aktywną pianą - umyć ręcznie - glinga - cleaner Szukam jak pozbyć sie hologramów na lakierze i innych mniejszych zadrapań ale nie moge znaleźć nigdzie jakiegoś "poradnika" ? wskazówek bo każdy ma swoje zdanie i głupieje od tych wszystkich wypowiedzi ....
Griffe Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Radek hologramy to najdelikatniejsze z uszkodzen powloki lakierniczej moga poswtac na skutek zle zrobionego polerowania, od glinki, podczas mycia jak i wycierania - dlatego osuszamy a nie trzemy. O ile sa to holo od zabiegow pielegnacyjnych usuniesz je bez problemu przy pomocy wiekszosci dostepnych na rynku cleanerow. Taka zabawa wymaga jednak dobrych rzeczy. Z tanszych cleanerow pod woski naturalne Lusso, z drogich (niestety najlepszych) mi bardzo odpowiada HDC Zymola ale trzeba sie nauczyc z nim pracowac a najlepszy bez dwoch zdan jest PolishAngel Heidelberry Lotion wymienione cleanery nadaja sie do pracy recznej i maszynowej i sa zdecdowanie pod woski naturalne ewentualnie i hybrydowe. Podstawowa zasada cleaner dobiera sie do wosku.
Radex121 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Pawle skoro mówisz ze hologramy mogą zejść po przez użycie dobrego cleanera to zdecyduje sie na Zymol HDC warto spróbować jak to sie mówi trzeba eksperymentować No chyba ze uważasz ze na początek to za dobry środek to eksperymentowania i możesz doradzić coś innego
Griffe Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 To bardzo dobry stosunkowo specyficzny srodek. Trzeba nauczyc sie z nim pracowac. Moze pylic lub przysychac jesli za duzo sie nalozy. Jak juz sie dogadasz z nim jest idealny. Daje niesamowite efekty. Lakier staje sie wyjatkowo siliski i gladki. W Zymolu to HDC odpowiada za look. Warto jakis wosk dokompletu. Na poczatek moze byc Carbon, chyba, ze jest budzet to mozna cos lepszego.
Radex121 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Myślałem nad woskiem Zymol titanium ponieważ ten wosk jest akurat dla mojego auta od czasu do czasu pokonuje spore dystanse polska niemcy i potrzeba mi jakiegoś twardego wosku który mi nie zejdzie po jednej trasie 800km ....... A druga strona jest taka ze moim zdaniem jest to troche za drogi wosk jak na początek
Griffe Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mozesz pojsc zatem w Carbona. Za dobry wosk na poczatek - jedyny klopot taki, ze zle woskujac za duzo go bedziesz nakladal i tyle. Jak sie wciagniesz i tak dojdziesz przy optymistycznym wariancie do Glasura:wink:
Radex121 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 A możesz mi jeszcze powiedzieć coś o tym wosku Carbon ?
Griffe Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Carbon to jeden z podstawowych woskow w gamie Zymola - dosc uniwersalny. Ciemne lakiery dodatkowo przyciemnia na jasnych podbija kontrast - to nie reklamowe banialuki a fakt. Posiada w swoim skladzie 37% niebielonej czystej carnauby - najtwardszego wosku na swiecie odpowiadajacego w duzej mierze za szklistosc. Jego trwalosc to 2-3miesiace, co nie oznacza, ze nie splynie po miesiacu lub nie dobije do prawie 4 miesiecy - wiele czynnikow o tym decyduje. Po duzej obnizce cen w Zymolu - to bardzo dobra oferta.
tomekxp2 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Witam, właśnie jestem w trakcie kompletowania chemii i zamierzam odświeżywszy lakier. Zastanawiam się tylko nad Cleanerem. Który będzie tu lepszy>? Dodo Juice Lime Prime czy Zymol HDC Cleaner Oba są dobre ale chodzi mi o użycie pod ten wosk - Zymol Carbon Wosk Carnauba. Dzięki za pomoc.
olo244 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Pod ten wosk wiadomo - HDC Zymol - Ręcznie "trochę "trzeba się namęczyć
Denis Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 nie ma tragedii, twardym trzeba być docieranie HDC w porównaniu z Natty's Red w pełnym słońcu to małe piwko
bolek80 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Nizłym cleanerem jest sonax z lini profesjonal
turzol Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Nizłym cleanerem jest sonax z lini profesjonalKtóry dokładnie? Jaka jest jego nazwa?Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi