Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z 1.9 dCI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Przede wszystkim sorki za to że nie chodzi o pojazd rodziny AUDI lecz już nie wiem co mam robić, pisałem na forum RENAULT lecz tam jaką kol wiek odpowiedź udziela jedna osoba więc forum martwe :) Myślę że tu mi pomożecie :) A więc tak pacjent to Renault Megane IphII (czyli po lifcie) silnik to 1,9 dCI 102 km, a problem jest z nim taki że nie grzeją świece tzn. po podłączeniu pod kompa wyskakuje błąd obwód przekaźnika świec żarowych, świece żarowe. Oto co zrobiłem: wymieniłem przekaźnik (na pewno sprawny), wymieniłem wszystkie świece, sprawdziłem kable między przekaźnikiem a ECU i miedzy przekaźnikiem a świecami wszystko jest ok. bezpieczniki od świec sprawdzone i też są sprawne. Wujek GOOGLE też już nie ma pomysłów przeszukałem każde forum lecz nikt nic nie wie :)

Opublikowano

Kilka razy w dci wymieniałem na tą usterkę sterownik silnika .....

Opublikowano

zobacz czy po zaplonie przekaznik ma plus, a pewnie sterownik silnika podaje mase. jesli rozumiesz temat to szybki do zdiagnozowania problem, moze byc taka jak kolega napisal

Opublikowano

kolego ame-tuning a czy przy wymianie ECU zaczytywałeś EEPROM i wgrywałeś do nowego bo podobno inaczej nie pójdzie :(:) Jeżeli byś mógł to napisał byś jakiś mały poradnik jak to wymienić :)

Opublikowano

zamień eepromy i po sprawie :)

pozdr.