mars2013 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam. Tworzę nowy temat ponieważ nie mogę znaleźć objaw takich jak moje. Dziś autem jeździłem, wszystko było ok, aż do czasu gdy pojechałem do kumpla. Auto stało z godzinę po czym odpaliłem je i tu ku mojemu zdziwieniu nie wchodzą biegi. Jedynka i wsteczny nie wejdą, nie chce też wbijać na siłe, inne biegi pod lekkim oporem wchodzą, gdy chce wbic wsteczny słychać stukanie(pukanie). Gdy auto zgaszę biegi wchodzą, wrzucę jedynke i podczas jazdy biegi wchodzą normalnie gorzej z redukowaniem. Czyżby to wina sprzęgła? proszę o pomoc
tatra-mario Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Sprzęgło lub łożysko pilotujące w kole zamachowym - na to wskazują objawy. Zakładam że pedał sprzęgła działa ok. A zapomniałem ze miałem przypadek gdy kawałek tworzywa sztucznego z łożyska oporowego sprzęgła się ukruszył i wpadł w docisk sprzęgła i też takie objawy były.
mars2013 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 pedał chodzi normalnie tak jak chodził, podczas jazdy biegi wchodzą idealnie tak jak zawsze, podczas ruszania sprzęgło łapie tak 3/4 od dołu, lecz zredukować na 2 juz nie moge, na 3 jeszcze wejdzie.
Tobike Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Docisk nie wysprzęgla skrzyni i cały czas jest podawany moment na wałek główny, sprawdź jeszcze wysprzęglik i odpowietrz go, może to jego wina.
mars2013 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 jednak sprzęgło padło, dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi