Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hamulec telepie budą przy hamowaniu, pompowanie-twardnieje i idzie do podłogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem ale nie znalazłem pewnej odpowiedzi.

Przy hamowaniu telepie całą budą, pomogło mocne parokrotne hamowanie, myślałem, że może któryś zacisk się zapiekł i puścił przy mocnym hamowaniu ale problem wrócił. Dodatkowo na uruchomionym silniku gdy wcisnę parokrotnie pedał hamulca to się pompuje i twardnieje w skrajnej górnej pozycji ale przytrzymany idzie powoli do podłogi. Dodam jeszcze, że siła hamowania osłabła, nie jest zła ale wcześniej siła była większa. I jeszcze jedno nie wiem czy to może mieć związek ale samochód nie ma takiego odejścia jak wcześniej i sądzę, że zaczęło to się wraz z problemem z hamulcem. Jakiś pomysł??

Pozdrawiam

Opublikowano

Wyebane tarcze

Opublikowano

Tarcze moga byc krzywe i układ hamulcowy do sprawdzenia

Opublikowano

Z pedałem miałem to samo i okazało się że wystarczyło wymienić płyn.Stary był jakiś ciemny i nie wiadomo kiedy wymieniany.Terlepanie miał znajomy w Insigni i musiał wymienić tarcze.

Opublikowano

sprawdz metalowy kruciec wychodzacy z pompy vacum, przy pompie luka lubi sie luzowac i puszcze podcisnienie, czy tarcze byly ostatnio wymieniane?

Opublikowano
  • Autor

Mam samochód od 2012 i nie wymieniałem tarcz.

Opublikowano

w b7 tarzce przegrzac to moment, jak wlecisz w kaluze to juz moze tak byc ze sie powyginają ...

Opublikowano

tarcze raz ,zapieczone tłoczki to może być druga strona medalu a prościej mówiąc tloczki przyblokowały tarcze ty jeszcze bardziej ja dopaliłeś być może wilgoć doszła i tak to wygląda klocki spalone o ile juz nie rozwarstwione , tarcza szrot bo nawet jak klocki wymienisz to będzie piszczeć przy kazdym hamowaniu , nie mówiac o biciu tarczy dodatkowo przy odrobinie szczecia mogłeś załatwic łozysko :facepalm:

Opublikowano

Mi tez szarpie ....wymieniam tarcze z klockami:thumbdown:

Opublikowano

szarpie po wymianie tarcz?

Opublikowano
Mi tez szarpie ....wymieniam tarcze z klockami:thumbdown:

dokładnie oczysc piasty, najlepiej szczota czołową na szlifierce katowej

Opublikowano

to chcialem zasugerowac...

Opublikowano

Dokladnie. Włóż tarcze na nie wyczyszczona piaste... -.- hamulce niby nowe, wyeliminujesz sobie już to co zmieniłeś a problem tkwi dalej w tym samym :) Przerabialem to w b5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem podobny efekt, jak nie odbijał mi ręczny... Przy hamowaniu szarpało, byłem pewien że z przodu. Sprawa raczej nietypowa i rzadko spotykana, ale w razie czego najprosciej sprawdzic zaciagajac ręczny na przyczepnej nawierzchni tak żeby koła sie nie zablokowały i przejechanie kilku metrów stopniowo go zaciagajac jeszcze mocniej. Jeśli wystapi szarpanie, przegrzane tylne tarcze, jesli nie i kola sie zablokuja, to tak jak pisza koledzy wyżej.

Opublikowano

nie bede zakladal nowego tematu podepne sie do tego, kupilem w tamtym roku uzywany ori zestarw s4 na przod , tyl zostal ori tymczasowo , teraz tak tarcze mialem w dobrym stanie coprawda nie wiem jakiej firmy....wszystko bylo cacy do tej pory ...znowu zaczyna mi yebac kierownica przy hamowaniu a szczegolnie przy skrecie w lewo stukanie slychac na odleglosc .....i co znowu czeka mnie zmiana tarcz ktorys raz z rzedu? co prawda przod bardziej dostaje po d*pie bo tyl seria ale juz by tak tarcze zcharatalo

Opublikowano

Jaki masz tam dokladnie zestaw ?

Jaka srednica ?

Opublikowano

przod s4 345/30 tyl zostal na razie ori b6

Opublikowano

Zadzwon do mnie to obgadamy temat

Opublikowano

oki wieczorkiem tyrkne

---------- Post dopisany at 15:41 ---------- Poprzedni post napisany at 09:05 ----------

dzieki dev za info cos przerwalo ale juz wiem na czym stoje , w razie czego bede w kontakcie thnx:hi: sorki za ot