Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem przy odpalaniu A4 B5 97 1.8 125km B+G

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

problem polega na zbyt długim odpalaniu, im zimniej tym dłużej kręci...

Proszę o jak najszybsze odp.

Opublikowano

jeśli masz gaz sekwencje i problem pojawia się po dłuższym postoju to trzeba by sprawdzić czy reduktor lub wtryski nie popuszczają gazu w kolektor ssący

Opublikowano

Pierwsze pytanie, ile masz benzyny w baku?

Opublikowano
  • Autor

tak 1/4 baku

---------- Post dopisany at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany at 18:52 ----------

darko czy można to w jakiś prosty sposób sprawdzić ? nie ukrywam że jestem zielony...

Opublikowano

Aby sprawdzić czy nie puszcza gazu odpal auto i niech pochodzi na benzynie. Gdy przełączy na gaz to wtedy przełącz na benzynę . Następnie zgaś silnik i zdejmij wąż gazowy ten co idzie do listwy wtryskowej . Tak zostaw do drugiego dnia .Rano próbuj palić , jeśli odpali szybko to znak że reduktor puszcza . Według tego schematu ja sprawdzałem u siebie . Reduktor puszczał . Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

dodam że autko sporo pali. musisz kolego bardziej zrozumiale pisać bo póki co nic nie zrozumialem

Opublikowano

jak auto przełączy się na gaz to je zgaś i zdejmij cienki wężyk ten który idzie z reduktora do kolektora,zdejmij go przy kolektorze i końcówkę wsadź do szklanki z wodą,jak robią się bańki to znaczy że redek popuszcza gaz w kolektor,stąd problemy z odpaleniem,tak samo możesz zrobić z wtryskami jeśli masz zamontowane w listwie,pościągać wężyki przy listwie nałożyć na końcówki wtrysków jakieś inne wężyki i je do wody,

a jak nie chcesz się w to bawić to zdejmij wąż gazowy z listwy wtryskowej i cienki wężyk z reduktora i rano odpal auto,jeśli odpali normalnie to wtedy możesz pobawić się w sprawdzanie co popuszcza gaz

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdze i dzięki. samochód pali od pierwszego lecz co raz dłużej kręci na mrozie, prócz tego sporo gazu spala...

Opublikowano

sprawdż czujnik ten który steruje sanniem a najlepiej podepnij wag prawdę powie:hi:

Opublikowano

U mnie ten problem jest tego typu, że jak mam mało paliwa to długie kręcenie występuje, a jak doleje z 10L benzyny to wszystko ok. Wyczytałem gdzieś, że cofa mi sie paliwo do baku, gdy jest go mało. Wtedy dłużej trwa, żeby doleciało do silnika.

Opublikowano
  • Autor

nie mam waga ;/ u gazownika ostatnimi czasy sporo stał w zwiazku ze spalaniem i nic nie mówił a podpinal się nie raz

Opublikowano

po pierwsze to VAG może to być czujnik temp. w blokach pomiarowych do sprawdzenia, jeżeli nie posiadasz VAG-a to zakup sobie na allegro kabelek za 50 zł na pewno szybko się zwróci :) dodatkowo jak ci kolega darko napisał zrób tylko że albo ściągnij mu wężyk na noc, albo zakręć LPG na butli wypal cały LPG z układu dopóki silnik nie przeskoczy na PB i tym sposobem będziesz miał pewność czy LPG jest winne czy nie bo ściągnięciem wężyka sprawdzisz tylko reduktor a zakręceniem LPG i wypaleniem sprawdzisz i reduktor i wtryski :)

Opublikowano
  • Autor

Sprawdze może dziś i dam wam znać jak poszło. Póki co dziękował

---------- Post dopisany at 05:37 ---------- Poprzedni post napisany at 05:31 ----------

"a zakręceniem LPG i wypaleniem sprawdzisz i reduktor i wtryski :)" ok ale jak poznamy czy jest to wina reduktora czy wtryskow lub obu?

Opublikowano

wtedy odkręcisz i zobaczysz jak odłączysz wężyk od kolektora i odpali to reduktor jak nie pomoże to wtryski, ale przez zakręcenie zawęzisz poszukiwania bo jak pokaże że LPG to będziesz szukał tylko przy LPG, moim zdaniem tak jest prościej :) Ale możesz zrobić jak kolega darko napisał szklanka z wodą i czekasz na bąbelki :) To już zależy od ciebie i tak sprawdzisz i tak sprawdzisz :)