Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Klamka nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy to jest odpowiedni dział :decayed:

Otóż dziś zaskoczyła mnie klamka na zewnątrz drzwi kierowcy, nie otwierają się po prostu drzwi, przedtem gdy otworzyłem auto z pilota musiałem 2 razy za klamkę pociągnąć aby drzwi się otworzyły ale dziś już nawet 10 razy pociągnięcie za klamkę nie pomaga, dodam że od wewnątrz ta klamka chodzi bardzo 'luźno'... Co jest nie tak? Gdzie szukać przyczyny? Pozdro.

Opublikowano

Zdejmij boczek drzwi i zobacz czy któryś z ,,drutów'' nie spadł .

Opublikowano

Zdejmij boczek, ramkę, wyjmij zamek i do butelki z olejem bo suchy jest pewnie jak piepsz i się elementy w nim zacinają. Naewt w zamku jak nie ma poślizgu to nie otworzysz.

Opublikowano

Dziś usterki nie ma, ponoć zamarzło coś, bo przed wczoraj był na myjni a u mnie mrozy -10 , -15 no i wczoraj z rana już nie szło otworzyć, a dziś elegancko się otwierają.

Opublikowano

Główny element zamka, rygiel zeby nie tłukł powleczony jest tworzywem a jak nie ma poślizgu to się zaciera plastik i spręzyna nie jest w stanie wypchnąć blokady rygla. Rozbierz , dokładnie nasmaruj zamek. Problem powróci jak tego nie zrobisz.

Opublikowano
Głuwny

ówny

Opublikowano

Jak Ci wewnętrzna klamka lata luźno to musisz wymienić sprężynke, żeby była sztywna. Ktoś z forum sprzedaje takie sprężynki:wink:

A to co kolega opisał, że musiał pociągnąć 2 razy żeby drzwi otworzyć to też kwestia nasmarowania tego zamka? Mam to samo