Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala na mrozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Problem jest jak dla mnie dość skomplikowany bo mam wsadzony akumulator 95 Ah 450 A 12V i jest on naładowany a silnik zachowuje się jakby był rozładowany,czyli praktycznie w ogóle nie kręci. Co może być przyczyną ?

Opublikowano
Witam . Problem jest jak dla mnie dość skomplikowany bo mam wsadzony akumulator 95 Ah 450 A 12V i jest on naładowany a silnik zachowuje się jakby był rozładowany,czyli praktycznie w ogóle nie kręci. Co może być przyczyną ?

To kręci czy nie kręci?

Opublikowano

Mam podobny problem do Ciebie tylko że kręci dość długo potem błąd brak oleju zaraz gaśnie i jest ok,zauważyłem spadek napięcia akumulatora na MMI i zastanawiam się jak go podładować gdzie podpiąć klemę

Opublikowano

Nowy, stary? Skad wiesz, ze naladowany? MMI czasami pokazuje glupoty...Aku z czasem traci pojemnosc i wtedy tylko wymiana.

Mam podobny problem do Ciebie tylko że kręci dość długo potem błąd brak oleju zaraz gaśnie i jest ok,zauważyłem spadek napięcia akumulatora na MMI i zastanawiam się jak go podładować gdzie podpiąć klemę

Wyjmij aku i prostownikiem potraktuj albo w trasie. Mi ostatnio siadl po dlugim bawieniu sie noca vcdsem i assistance naladowalo pod domem :facepalm: pozniej 100km autostrada a4 i juz spokoj.

Opublikowano

czy wyjecie w naszych B8 aku nie wiaze sie potem z jakimis problemami ??? mozna bezpiecznie go odpiac i naladowac ??

Opublikowano

Z tego co wiem że jak odłączysz aku jest kilka błędów wystarczy je skasować,nie wiem czy dobrze piszę ale gdzieś czytałem że z przodu się podłącza a nie do aku żeby naładować ale nie mogę znaleźć tej instrukcji

Opublikowano

Dokładnie z przodu się podłącza w celu awaryjnego odpalenia ale nie ładowania aku. W instrukcji jest wszystko ładnie opisane. A jak aku odłaczysz to nic sie nie stanie , zegarek i date ustawisz ponownie.

Opublikowano

Na FORUM jest opis gdzie nalezy ładowac AKU :wink: bez koniecznoisci wyciagania

podsybie.png

- Zdjąć osłonę 1 za uchwyt w górę -> .

podszybie3.png podzybie5.png

- Odblokować blokadę ->A i otworzyć osłonę -> B.

- Podłączyć czerwony zacisk przewodu + urządzenia do ładowania akumulatorów do bieguna dodatniego 1, a czarny zacisk przewodu - do bieguna masy 2.

– Podłączyć wtyczkę sieciową urządzenia do ładowania akumulatorów i włączyć urządzenie do ładowania akumulatorów .

– Podczas ładowania pozostawić pokrywę tylną otwartą.

bateria336.jpg

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 638x488px.

bateria443.jpg

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 638x488px.

bateria335.jpg

Teraz mozemy ladować akumulator :)

Opublikowano

Dzięki wrclaguna, tak myślałem że z przodu gdzieś czytałem ale nie mogłem znaleźć a trzeba podładować podziękował :wink:

Opublikowano

Jak zwykle wrclaguna rozwiewa wszelkie watpliwosci :) to jeszcze pytanko bo na aku nic mi nie pisze odnosnie jego ????? Mozecie mi to napisac bo nie wiem jakim pradem go ladowac - 2.0 CAGA

Opublikowano

Ja normalnie podłączyłem prostownik zgodnie z instrukcją i się ładuje:wink:

Opublikowano

chodzi mi o pojemnosc aku

Opublikowano

Ja mam 120A jeżeli chodzi ci o to

Opublikowano

Tak o to dzieki :))))))

Opublikowano

450A to do benzyny i to małej pojemności a nie do dizla

Opublikowano

12V 95Ah 450A w/g normy DIN (Niemieckiej), i 760A EN/SAE w/g normy Angelskiej.

DSC_0433.jpg

Opublikowano
450A to do benzyny i to małej pojemności a nie do dizla

kolega chyba wsadzil tam jakis stary akumulator, nowe 95Ah maja conajmniej 800A:wink:

Opublikowano

120Ah o to mi chodziło

Opublikowano
  • Autor

Akumulator naładowałem i wszystko ładnie odpala ale jak zostawiłem go na noc to rano ledwo co kręci i nie chce zapalić. Z tego wnioskuje że akumulator do wymiany.

---------- Post dopisany at 21:03 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

tylko najlepsze jest to że jak sprawdzałem go miernikiem to pokazało mi 12,54 V.