Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AKN] Prośba o analizę logów (logi poprawione)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowilem wyrzucic te linki,poniewaz zrobilem kolejne,ale tylko statyczne i Basing Settings.Mam nadzieje ze teraz sa dobrze,wiec prosze kolegow o analize.

Logi Basing Settings

9565d3f2055c46e8.jpg

63988427452f905a.jpg

0ed80ddc66379b72.jpg

d5f8216f768787cd.jpg

Logi Statyczne

4a29579575dcf81a.jpg

a7cc8363334bb4d0.jpg

23df59530e5911ed.jpg

39477d6384825f91.jpg

1da4be796d8ef7d7.jpg

15a924964a72d96c.jpg

269569ea2f12a766.jpg

15ae19a5fc16ab65.jpg

Opublikowano

dynamiczne z gr. 11 są praktycznie nieczytelne - wrzuć w lepszej rozdzielczości. Kolumna 4 w grupie 10 (dyn.) wskazuje, że nie zapoznałeś się z instrukcją wykonywania logów wystarczająco dokładnie :wink4: - pedał gazu ma być w podłodze (chyba, że masz tiptronic, ale wtedy też trzeba go umiejętnie użyć).

Z wątków z działu "silniki diesla" wiem, że interesuje cię stan turbiny, ale bez 11BS i czytelnych dynamicznych z gr. 11 ciężko coś powiedzieć.

Podsumowując:

1. Z sercem przeczytaj ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html

2. Powtórz logi tak jak tam jest to opisane (sam filmik nie wystarcza)

3. Jeśli zastosujesz się do punktu 1 sam będziesz w stanie wiele z logów wywnioskować, a zapytanie wrzuć na forum w celu zweryfikowania przez innych twoich wniosków

Pozdrawiam i życzę powodzenia :dance2:

Opublikowano

Dzieki Darek_G. Oto mi wlasnie chodzilo,zeby ktos napisal co robie nie tak.Moze sa ludzie ktorzy robia wszystko poprawnie za pierwszym razem,ale ja jak widac do takich nie naleze.Oczywiscie poprawie to wszystko i wrzuce na forum (postaram sie to zrobic jeszcze dzisiaj).Masz racje co do blokow 003i011 zasugerowalem sie filmikiem,ale juz wiem ze logi dynamiczne robi sie z pedalem gazu w podlodze dla kazdego bloku.Logi statyczne tez sa do poprawienia bo nie ma odpowiedniej temperatury(moze termostat).Rozgrzeje auto i sprawdze.

Jeszcze raz dzieki za wskazowki.

Opublikowano

Spoko, ludzką rzeczą jest się mylić :wink4: Jeśli masz podejrzenia w stosunku do termostatu, to załatw go najpierw bo piłowanie niedogrzanego silnika mu nie służy, a przy robieniu logów trzeba niestety popiłować zdrowo.

Opublikowano

Poslucham twojej rady i przed logami wymienie termostat.Poza tym z tego co czytalem na forum to przy niedogrzanym silniku logi nie wychodza prawidlowo.Szkoda bo w maju jak kupilem auto to zmienialem paski,rolki,napinacze,plyny,a o termostacie dowiedzialem sie z forum ale po fakcie,trudno mechanik sie narobi.Moze w sobote po wymianie zrobie logi.

Narazie dzieki

Pzdrawiam[br]Dopisany: 19 Sierpień 2008, 18:21 _________________________________________________ Prosze o ponowna analize logow,mam nadzieje ze teraz sa poprawne