Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak długo u was grzeją swiece żarowe? ciężko pali poniżej -10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

zastanawiam się jaki założyć dalej 95Ah 740A taki siedzi czy może BOSCH SILVER S5 80 85Ah 800A P+ ewentualnie VARTA SILVER 85Ah 800A mają większy prąd rozruchowy co jest mile widziane w dieslach :wink:

dodam że codziennie minimum 20km w jedną stronę robię

co polecacie bądź na czym Wy jeździcie?

Opublikowano

Ja kupiłem ten,Varta Silver 77Ah 780A myślę że Ci taki wystarczy

Opublikowano
  • Autor
Ja kupiłem ten,Varta Silver 77Ah 780A myślę że Ci taki wystarczy

bardziej mnie interesują wypowiedzi posiadaczy 2 litrówek z dość bogatym wyposażeniem które zużywa mnóstwo energii :wink: ale dzięki za info

Opublikowano

za mocnego konia tez nie można wstawic ze względu czy zdoła go dymać alternator. ja tesciowi zamontowalń aku firmy Sznajder.

Opublikowano

Varta i Bosch to to samo badziewie. Sam zresztą mam Boscha S5 i po 3 latach normalnego użytkowania + autko na noc zawsze w ciepłym garażu aku daje już pewne oznaki trupa. Podłączyłem go u siebie ostatnio do testera Magneti Marelli i okazało się że zostało mu 60% maksymalnego prądu rozruchu.

Dawniej powiedziałbym włóż Centra Futura bo parę lat temu były naprawdę dobre. Teraz się zepsuły i to nie ta sama jakość. Ponoć wg mojego dostawcy pałeczkę po tej Centrze przejął Exide Profesional. Fakt parę ich zamontowałem i ciągną rozrusznikiem jak głupie wg mnie godne polecenia.

Opublikowano

mAti_brd a w ogóle ładowanie altka na czysto i pod obciążeniem odbiorników było sprawdzane...??

Paweł masz racje a.d Centry - szajs zaczeli produkować...

no dobra a teraz jak już temp jest blizej 0* jak fury wam zapalają...? bo mi pięknie stwierdzam... (jak były tem wielkie niskie temp to chciałem nagrac film ale zawsze zapominałem z rańca)

Opublikowano
  • Autor

ładowanie w granicach 14.15v pod obciążeniem navi nawiew światła itp

rozkodowałem wlepkę aku się zgadza 95Ah a alternator mam 200A

Opublikowano

a jak 200 to na luzie da rade dymać kostkę...

Opublikowano
  • Autor

wyposażenie jest dość bogatę więc nie dziwne że dysponuję takimi mocami :wink: zastanawiam się czy 100 nie założyć

Opublikowano

moze jeszcze ci doradzi ktos bardziej kompetentny w tych ...

Opublikowano
  • Autor

sprawdzałem firmę mam moll-a (jakiej firmy były wkładane na pierwszy montaż? )próbuje go jeszcze reanimować z jakim skutkiem zobaczymy :slina:

Opublikowano

Zakładaj największy jaki wejdzie, chyba że chcesz startować na 1/4 mili, to wtedy coś lżejszego :decayed:

Opublikowano

kolego a centre future brałes pod uwage?(3lata gwarancji ) a odnosnie tego grzania swiec to mnie tez około 5 sek na mrozie około -10

Opublikowano
  • Autor

dziś wymieniłem świece

Zdj_cie2874.jpg

jedna całkiem padnięta druga na wykończeniu była i dwie jak nowe były wymieniane jakiś rok temu w ASO ale ja cały komplet wymieniłem

Zdj_cie2873.jpg

naładowałem akumulator i czekam na mróz aby sprawdzić jak teraz będzie paliła

Zdj_cie2881.jpg

Opublikowano

Ostatnio klient przyjechał że jak było -13C to musiał kręcić około 10-15 sekund.

Ja zadałem mu pytanie a przy -5C jak zapala - klient "bez problemu".

Jak się okazało 4 spalone świece żarowe.

Uważam, że i tak sobie silnik dobrze radził bez żadnej świecy.

Opublikowano
  • Autor
Ostatnio klient przyjechał że jak było -13C to musiał kręcić około 10-15 sekund.

Ja zadałem mu pytanie a przy -5C jak zapala - klient "bez problemu".

Jak się okazało 4 spalone świece żarowe.

Uważam, że i tak sobie silnik dobrze radził bez żadnej świecy.

też podobnie miałem teraz po wymianie nie było większych mrozów jak -5C więc nie mogę powiedzieć czy pomogło ale jak tylko mróz się pojawi to napiszę co i jak

Opublikowano

No to pewnie napiszesz za rok :)

Będzie działać bez problemu nawet na -30C jak tylko aku masz sprawne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja bym sugerowal sprawdzic takze rozrusznik. W mrozach bedzie miał wolniejsze obroty ( a jak ponizej 280 ) to troche kreci zanim zapali...

Tak bynajmniej bylo w b6 brata, dopiero po regeneracji rozrusznika jak reka odjąc

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No i jak Mati brd kupiłeś już nowe aku? Moll'e wsadzali w 2007 roku, u mnie od sierpnia 07 siedzi moll i muszę go też wymienić

Opublikowano
  • Autor

przyszły cieplejsze dni i kręci dość dobrze więc zmienię przed następną zimą bo zapewne lato wytrzyma

u mnie od 09.11.2007