Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Andyjowa Deep Zee Blauw perełka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

obejrzana wczoraj na spociku

piękna b8-mka

rotor, sline, kiera i lampki tył led robią robotę

no i właściciel w porządku człowiek ;)

Kiera, rotor, s-line fajnie. Ale żeby właściciel taki od razu miły? :)

Opublikowano

Tej slicznej ereski to pono nie mialo byc na forum :wink: Zrobia wam do LU autostrade? Wstyd sie przyzac, ale jeszcze mnie tam nie bylo :facepalm: Dlugo masz jeszcze urlop Andy?

Opublikowano
  • Autor

Mamy nowiuśką obwodnicę autobani brak jak dotąd.

Urlopik do 30 sierpnia

Opublikowano

eeee kuwa profesor do 30 wolne :D taki to pożyje :D

Opublikowano
  • Autor

eeee kuwa profesor do 30 wolne :D taki to pożyje :D

Oj chłopaku nie pal tyle tego zielonego
Opublikowano

hehe i to mówi chłopak który bez babeczki na śniadanie nie może normalnie funkcjonować :D

Opublikowano
  • Autor

:facepalm: :facepalm:

Opublikowano

no co znowu :)

powiedz lepiej co tam za moda kombinujesz ?? :)

Opublikowano

Urlopik do 30 sierpnia

:kwasny:

Nie mogłeś sobie dłużej przyznać?

To będziesz musiał się jednak na tych nartach nauczyć jeździć( nie podaruje tej flachy :D).

Opublikowano
  • Autor

Ja mam dzis naprawdę zły dzień :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: rano fotka ze słupka pod Lubartowem a po południu to :facepalm: :facepalm:

6eydp8ri.jpg

To będziesz musiał się jednak na tych nartach nauczyć jeździć( nie podaruje tej flachy :D).

Przyjeżdżaj na Lubelszczyznę (podobno nie byłeś) flacha czeka w lodówce :) , choć po dzisiejszych ekscesach to nie wiem czy się przypadkiem nie napiję :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Opublikowano

To są te mody o których mówiłeś. ;)

Opublikowano

Nuuuu Panie to przyszalałeś :facepalm::facepalm::facepalm:

Ale chyba nie w zabudowanym ?

Ja też czekam na ciąg dalszych wydarzeń. Bo listonosz przyniósł polecony, z pamiątkowym zdjęciem, ale nie kazałem przyjmować, niema nikogo doma :grin:

no i zobaczymy czy przyślą jeszcze raz.

Gorzej bo nie wiem czy to fotka z focusa z ITD czy ze słupka? :facepalm:

Wyrazy współczucia :(:)

Opublikowano
  • Autor

W zabudowanym :facepalm:

Opublikowano

W zabudowanym :facepalm:

A prawko PL czy NL masz?

Czy już nie masz? :(

Opublikowano
  • Autor

120 na 70 pan niezbyt ogarniety pies poinformował mnie że gdyby na radarze miał 1km więcej to zabrał by mi mój piekny kolorowy NLowy papierek/plasticzek.

To są te mody o których mówiłeś. ;)

Nie ten mod nie był planowany :facepalm: :facepalm:

Edytowane przez andynl

Opublikowano

To FARCIARZU otwieraj tego sopelka co masz w lodówce i po 100-cie na szczęście :grin:

ta kiera jest superowa idealnie przylega do ręki, aż się chce kręcić warta każdego wydanego grosza

a to wszystko przez tego moda :grin:

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano
  • Autor

No chyba tak zrobię, a to wszystko przez te nowa kierę, człowiek się tym onanizuje jakie to fajne a o liczniku zapomina :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

pytałem i pokazywał mi iskra to to nie była jakies inne podobne do kałacha :wink: i zarzekali się że z atestami

Opublikowano

ja bym walczył :) oprócz ISKRY jest jeszcze jakis ULTRAlyte 20-20

Obecnie obowiązującym aktem jest ROZPORZĄDZENIEMINISTRA GOSPODARKI z dnia 17 lutego 2014 r.

w sprawie wymagań, którym powinny odpowiadać przyrządy do pomiaru prędkości pojazdów w ruchu drogowym, oraz szczegółowego zakresu badań i sprawdzeń wykonywanych podczas prawnej kontroli metrologicznej tych przyrządów pomiarowych(2)
(Dz. U. z dnia 6 marca 2014 r.).

§ 5. 1. Konstrukcja i wykonanie przyrządu powinny zapewniać wskazanie pojazdu, którego prędkość została zmierzona.
2. Wymaganie, o którym mowa w ust. 1, powinno być spełnione również w przypadku, gdy wykonuje się pomiar prędkości pojazdu jadącego w grupie pojazdów, lub w przypadku, gdy pojazd ten wymija, omija lub wyprzedza inny pojazd.
3. W przypadku niespełnienia wymagania, o którym mowa w ust. 1, przyrząd nie powinien wskazywać i rejestrować wyniku pomiaru prędkości.

Urządzenie to, będące na wyposażeniu polskiej policji, jest laserowym miernikiem prędkości, którego pomiary bardzo często odbiegają od faktycznej prędkości, z jaką poruszał się kontrolowany pojazd. Największą jego wadą jest pośrednia metoda pomiaru - urządzenie dokonuje pomiaru odległości obliczając prędkość pojazdu na podstawie odstępów czasowych pomiędzy kolejnymi pomiarami odległości. Zafałszowane wyniki pomiaru mogą wynikać z kilku czynników: odbicia od lusterka tj. przy pomiarze od tyłu promień lasera może odbić się w lusterku mierzonego pojazdu, następnie od przeszkody drogowej, po czym wrócić do mierzącego lasera - przy kolejnym pomiarze taka sytuacja może nie mieć miejsca i odległość będzie inna; przemieszczanie promienia lasera po pojeździe może powodować błędne pomiary.

Głównym jednak zarzutem w stosunku do tego Lasera jest to, że pojazd widoczny na jego wizjerze niekoniecznie musi być pojazdem którego prędkość wiązką lasera jest mierzona. Szerzej pisaliśmy o tym tutaj:

http://anuluj-mandat.pl/blog/post/punkt-celowniczy-widoczny-w-wizjerze-radaru-ultralyte-lti-20-20-nie-jest-wcale-obrazem-promienia-lasera-orzekl-sad-w-zamosciu

Urządzenie to jest najczęściej używane przez polskich funkcjonariuszy, możliwe że właśnie z powodu dużego prawdopodobieństwa zafałszowania pomiaru, które skutkuje wlepianiem mandatów karnych niewinnym kierowcom, którzy widząc na ekranie przekroczoną prędkość przyjmują mandat, którego wartość wpływa do budżetu państwa.

Punkt celowniczy widoczny w wizjerze radaru ULTRALYTE LTI 20-20 nie jest wcale obrazem promienia lasera orzekł Sąd w Zamościu

2. Czy wiesz, że płaszczyzna czołowa wiązki lidarowej Ultralyte LTI 20-20 przy odległości 1000m liczonej od niego to 3,14*1,52? Znów pomogę w obliczeniach. To ponad 7m2 (słownie siedem metrów kwadratowych)

http://anuluj-mandat.pl/blog/post/punkt-celowniczy-widoczny-w-wizjerze-radaru-ultralyte-lti-20-20-nie-jest-wcale-obrazem-promienia-lasera-orzekl-sad-w-zamosciu