witold86 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 witam wszystkich na wstępie chciałbym zaznaczyć iż jestem tu świeży jak i świeży w posiadaniu b5 wiec proszę o wyrozumiałość mianowicie problemy które zauważyłem po zakupie dzieją się z elektronika w b5 sedan 1,9tdi , zaznaczę ze wszystkie bezpieczniki sprawdziłem i są sprawne wszystkie żaróweczki tez : 1---centralny zamek działa od środka po naciśnięciu guzika na drzwiach kierowcy lecz w bagażniku słychać jak by cały czas chodziła pompka, zawiesza się dlatego trzeba nacisnąć jeszcze raz przycisk co powoduje otworzenie wszystkich zamków z powrotem, jeśli chodzi o zamykanie auta z zewnątrz, centralny nie reaguje kompletnie na żadnych zamkach w bagażnik nawet kluczyka nie mogę włożyć jak by inna wkładka 2---cały czas po po zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyków jak i zamknięciu pala sie przyciski na drzwiach kierowcy i pasażera od szyb i od lusterek się świeca 3--- nie działają podświetlenie drzwi przy otwarciu jak i podświetlenie nóg i schowka :podświetlenie nóg kierowcy samo się dziś włączyło nie chcialo się zgasić wiec wyciagnolem żarówkę 4---bak prądu w zapalniczce 5---brak klaksonu 6---brak kontrolki air baku 7---dziś wyłącza się ABS raz się świeci stop i kontrolka ABS a raz nie i tak w kolko 8---brak podświetlenia kółeczek do regulacji nawiewu narzazie to tyle co znalazłem boje się jutrzejszego dnia bo pewnie znowu coś wyjdzie proszę postarajcie się coś pomóc może wspólnymi silami jakaś usterkę uda się zlikwidować
kicaj112 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 1. Słaba bateria w pilocie to na pewno. 2. Zawsze chwile się swiecą 3. Coś nie tak z całą centralką sterująca oświetleniem. Nie potrafię pomóc. 4. 5. i 6. Sprawdź bezpiecznik 7. posprawdzać przewody od abs i bezpiecznik 8. a inne podświetlania działają?
witold86 Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 Pisałem że bezpieczniki wszystkie sprawdzałen a pilota nie man wogóle chodzi o centralny zamek zamykamy normalnie kluczykien
grippen Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 sprawdź luty w pompce ewentualnie je popraw i powinno pomóc
witold86 Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 jak wkładam kluczyk w zamek i przekręcam to central nie działa w ogóle, nie słychać kompletnie nic zwyczajnie zamykają się tylko drzwi które zamykam a jakieś pomysły na resztę ktoś ma?
rafal9119 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 moim zdaniem to tylko elektryk sprawe by ogarnał za duzo bys musiał wymieniac az bys trafił. a tak po za tym to sprawdz czy wogóle pompka centralki jest bo moze ktos wyciagnał
jacek70 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Masz naprawdę dużo usterek dlatego zalecam wizytę u kumatego elektryka.
Rekomendowane odpowiedzi