michu93 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 chodzi o to ze w mojej audi 1995rok mialem radio pionka deh-2900 i oryginalne naglosnienie a wczoraja ogladaleem audi z oryginalny radiem (nie pamietam nazwy radio bylo charakterystyczne - pokretlo na srodku wciskane) tez podobno bylo fabryczne naglosnienie ale gralo rewel;acyjnie... i teraz czy to zalezy od radia (oryginal/inne np. alpine, pionek) czy przed pierwszym liftem bylo montowane inne naglosnienie niz po pierwszym lifcie?? z gory dzieki pozdro [br]Dopisany: 18 Sierpień 2008, 13:26 _________________________________________________to jak? zna sie tu ktoś na tym??
jarko Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 To radio o którym mówisz to chorus by blaupunkt - jeżeli do tego było bosse to miał prawo ładnie grać. Zapewne Ty masz zwykłe nagłośnienie i stąd ta różnica Nawet extra radio przy kiepskich głośnikach niewiele pomoże
michu93 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2008 a czy naglosnienie bosse bylo montowane rowniez seryjnie??
jarko Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 a czy naglosnienie bosse bylo montowane rowniez seryjnie?? Z tego co wiem to tak
marcinmk2 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Z tego co wiem to tak Kolego milisz się seryjne wyposażone A4 miało cztery głosniki z przodu i tyle to tak dla sprostowania
sparki Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Kod wyposażenia nagłośnienie Bose "8RY" i to na pewno jest/była opcja. Co do radia to zapewne był chorus http://www.a4-klub.pl/smf/radia_w_a4-t3407.0.html (sprawdź w linku). Hmm a czy głośniki w tylnej półce nie były również w standardzie bo jeszcze nie spotkałem A4 bez takowych no chyba że ktoś wyjął ale dziury zostają
marcinmk2 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Niestety nie były w standardzie ja mam a4 96r i tylko z przodu mam głośniki
Nowak_zg Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 w avancie podstawa przed liftem to byly 4 glosniki ( 2 x13 + 2x tweeter ) w drzwiach przednich nastepna opcja to bylo 6 glosnikow + woofer nokii i wzmak aktywny a nastepna opcja to bylo Bose jesli sie nie myle ;p
Butless Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 He kolega widze ma problem. Ja u siebie w audi 99 rok przed liftem jeszcze mam głosniki przod i tyłnie wszystko Nokii tylko jest podlaczony pod seryjny aktywny wzmacniacz i naprawde robi to wrazenie. Zmiany jakiej dokonałem to tylko radio bo potensjometr szfankowal.... i teraz mam problem z podlaczeniem tylnych głosnikow bo znajduje sie tu strasznie pogmatfany układ w kostce... pokazuje mi na mierniku kolo 20 k om nie chce mi sie wybebeszac srodka i ciagnac nowe okablowanie do tylnich głonikow
fusse Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 ja mam ten sam problem, mam nieoryginalne radio i tez zestaw nokia, gra mi tylko przod, chce podlaczyc wszystko zeby gralo,ale mam problem,bo nie wiem jaki adapter kupic.. pytam juz chyba z 3 raz w trzech watkach i nikt nie moze pomoc...wszyscy na oryginalnych radiach jezdza?
Pucek Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 a jeżeli mam II lift na 6 głośnikach blaupunkta na których jest również wybite OOOO to jakie radio powinienem mieć? pytam bo te z przodu podłączyłem do XT 800.4 + sub ReAudio i gra mi to więcej niż zadowalająco, ale pod Alpine, bo niestety nie miałem ori radia
Rekomendowane odpowiedzi