grusznik86 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Prosze o analizę logów, najbardziej mnie nie pokoi coś tam z termostatem o co może chodzić,
bobikos Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 skasuj wszystkie i wypisz te które powracają.
Robero321 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Dokładnie skasuj i zobacz które powracają pierwsze to błędy zamka w dziwach miałem podobne u mnie siadła elektronika w samym zamku. Kolejny to odłączony głosik a błędy z sondą i wypadaniem zapłonów oraz z katalizatorem wyglądają jak by był źle wyregulowany gaz. Oczywiście jeśli posiadasz gaz jeśli nie to możesz się martwić o katalizator. jeśli chodzi o błędy związane z dziwami to równie dobrze może być brak komunikacji z modułem znajdującym się w dziwach najczęściej przecierają się przewody które idą z drzwi do wewnątrz samochodu - jeden taki przetarty przewodzik potrafi generować kupę błędów.
Mario Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 17700 - przerwa w obwodzie (niebieska kostka) zabudowana na termostacie (standard) 16687 - wypadanie zapłonów, cewka na 3 cylindrze
ziomal-84 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Jakiś rok temu opisałem proces naprawy termostatu. Nie jest to trudne wystarczy zdjąć gniazdo i polutowac dwa kabelki i potem ponownie poskładać.
grusznik86 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Opublikowano 11 Lutego 2014 Ale czy jezdzac bez naprawy nic sie nie dzieje, to tylko elektronika ? duzy obieg otwiera, prosiłbym o info co konkretnie zrobić z termostatem co polutować która kostka jakie kolory przewodu, no i gdzie szukać termostat bo od góry o nie widze Pozdro
bobikos Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zdarza się że jak masz uszkodzony ten element na termostacie to automatycznie załącza się wentylator na chłodnicy. Sprawdź czy nie masz tak u siebie. Miałeś wykasować błędy i powiedzieć które powracają...
grusznik86 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Błedy były kasowane tak jak prosiłeś , wszystkie sie powtórzyły oprucz wypadania zapłonów na cylindrze 3 Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi