Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Jak kasować błędy z klimatronica ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

błędy usuwa się vagiem ale znowu mogą się pojawić albo prostsza metoda znaleźć przyczynę powstawania błędu i ją usunąć głównie to silniczki sterowania klapami jeżeli to naprawisz to błędy same znikną :decayed:

Opublikowano

błędy usuwa się vagiem ale znowu mogą się pojawić albo prostsza metoda znaleźć przyczynę powstawania błędu i ją usunąć głównie to silniczki sterowania klapami jeżeli to naprawisz to błędy same znikną :decayed:

Dokladnie samo usuniecie bledu nic nie daje trzeba znalesc przyczyne czyli je odczytac wymienic elementy ktore ulegly uszkodzeniu i dopiero wtedy je skasowac i zobaczyc czy nie powrucily, a zrobisz to tak jak kolega pisze tylko Vagiem.

Opublikowano

roboty może nie aż tak dużo ale dojście do tych śrubek jest .... :gwizdanie:

Opublikowano

musze chyba sie dobrac do teo silniczka, a podobno troche rozbierania z tym jest :mysli::kwasny:

Do silniczków można się dostać przez schowek (tzn. wykręcając go), ale chyba nie do wszystkich. Może się okazać, że konieczne będzie rozebranie całego kokpitu. Jako ciekawostkę dodam, że ASO w Radomiu za taką operację liczy sobie 500zł. :decayed:

Opublikowano

jak się ma zgrabne rączki to do każdego silniczka da się dojść beż rozbierania całego przodu :>

Opublikowano

Sposób wymontowania tych silniczków już ktoś kiedyś tu bardzo ładnie przedstawił w formie zdjęć. Poszukaj sobie a spokojnie z tym opisem dasz sobie sam rtade ;) a jak nie to zapraszam do mnie - mam w tym już wprawe bo u siebie rozbierałem to chyba ze cztery razy aż się wkurzyłem i kupiłem na złomie używany silniczek i wymieniłem.Pozdrawiam