Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zawieszenie gwintowane polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale całość czy tył??

Tył. Przód mam weitec z B5. U mnie tył w sedanie fwd siadł trochę niżej niż 1be. A Ty jaki masz?

Opublikowano

ja mam vogtlanda komplet, tył mi siedzi niżej niż s-line a praktycznie na maxa w górę jest skręcony :kwasny:

Opublikowano

a sprezyna z tyłu prosta czy baryłka taka jak w passacie b5?baryłki strasznie siadają.

ja mam vogtlanda komplet, tył mi siedzi niżej niż s-line a praktycznie na maxa w górę jest skręcony :kwasny:
Opublikowano

prosta, po prostu taka klasa wagowa sedana, pewnie kupie nowe sprężyny na tył tylko do avanta i będzie dobrze

Opublikowano

Ja mam co prawda w B5, ale też może się przyda :D Firma to supersport ;) nie narzekam ;D kupiłem używke i jest ok. W zakretach super ;) twardo to wiadomo ..

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie. A masz zawias od sedana, czy avanta? Bo z moich poszukiwan informacji, to wynika, ze roznica w klasach wagowych zawieszen miedzy FWD SEDAN, a QUATTRO AVANT to tylko 65 kg (!). :shock3:

Opublikowano

No wlasnie. A masz zawias od sedana, czy avanta? Bo z moich poszukiwan informacji, to wynika, ze roznica w klasach wagowych zawieszen miedzy FWD SEDAN, a QUATTRO AVANT to tylko 65 kg (!). :shock3:

Michał ale to liczy się 65kg na koło czy na oś?

Opublikowano

Ja mam z sedana

Opublikowano
Ja mam z sedana

Marcin to robimy podmianę springów samych?:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Michał ale to liczy się 65kg na koło czy na oś?

No na oś. Nie wiem jak to interpretować. Czy jak kupie nowy gwint to mi siądzie -40/45mm na max podkreceniu w gore, czy jednak siadzie te ksiazkowe -35mm i bede mial mozliwosc regulacji w dol.

Opublikowano

Flyer, z tego co słyszałem to nie powinno się gwintu z przodu ustawiać na max w górę ze względu na charakterystykę pracy,...

Ja u siebie nawet nie próbowałem tak ustawić, teraz z tyłu na zimę mam na max w górę przy KONI i stoi jakieś 7 cm niżej od serii(porównywałem na dwóch autach z takim samym rozmiarem kół i opon).

Opublikowano
  • Autor
Flyer, z tego co słyszałem to nie powinno się gwintu z przodu ustawiać na max w górę ze względu na charakterystykę pracy,...

Ja u siebie nawet nie próbowałem tak ustawić, teraz z tyłu na zimę mam na max w górę przy KONI i stoi jakieś 7 cm niżej od serii(porównywałem na dwóch autach z takim samym rozmiarem kół i opon).

Z przodu nie mam na maksa w gore z tego co pamietam, z tylu tak mam.

Opublikowano

Wiesz te 65KG to może kilka centymetrów obniżyć:wink: U mnie 2 lekkie osoby(kobiety) z tyłu i gumy obcierają o błotnik na nierównościach a wysokość na pusto jest mniej więcej jak 1BE może troszkę niżej:wink:

Opublikowano

A jak się zachowuje gwint w avancie przy 18 na 225 oponach przy 4 osobach i torbami w bagażniku ???? i czy przy max podwyższeniu gwintu jest twardszy czy odwrotnie ????

Opublikowano
  • Autor
A jak się zachowuje gwint w avancie przy 18 na 225 oponach przy 4 osobach i torbami w bagażniku ???? i czy przy max podwyższeniu gwintu jest twardszy czy odwrotnie ????

Tak samo.

Opublikowano

witam ja kupilem do B5 nowy gwint mtsa bo 2 miesiacach do wymiany bo amorki przod nie trzymaly. przyslali po miesiacu nowe ale tez lipa juz odpuscilem walke z nimi bo sie reklamuja a to zwykly chinczyk .jesli chodzi o prowadzenie to tragedia buja buda nie trzyma trakcji w zakretach . nie polecam

Opublikowano

Miałem(w B5) supersporta - twardo, zero komfortu, potem H&Ra i było to samo, jako trzeci gwint włożyłem KW - przepaść, nawet na 19'' było fajnie, auto nie było miękkie ale też nie było twarde, wręcz ciężko było uwierzyć że jedzie się starym B5 na 19'' i gwincie :decayed:

Teraz czekam na paczkę z używanym "Wejtekiem" i zobaczymy co to warte bo jak na razie seryjny zawias (1be) w B7 jest twardy i mało komfortowy:facepalm:

Opublikowano

z weiteca będziesz zadowolony, to praktycznie to samo co kw, chociaż moim zdaniem bardziej komfortowy jest weitec, zresztą to gwint z średniej górnej półki

Opublikowano
  • Autor
Teraz czekam na paczkę z używanym "Wejtekiem" i zobaczymy co to warte bo jak na razie seryjny zawias (1be) w B7 jest twardy i mało komfortowy:facepalm:

Bedziesz bardzo zadowolony. :wink: