Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zawieszenie gwintowane polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez mam hicona gt tylko z zoltymi springami. Czeka na zalozenie. Ciekawy jestem wrazenia jaki mi zaserwuje :)

Opublikowano

Smigam na gwincie techniks kołach 19 i oponkach 235/35 i jest naprawde super Trasa malina zakrety jeszcze lepiej.trzeba tylko uważac na dołki ,śpiących itp,a i koleiny mnie wkurzaja ale to moze przez fele 8,5 cala

Opublikowano

Co do kolein to wina szerokości opony , Ja mam 225/40/18 i w koleinach jest masakra , jedyny minus takich kół

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od jakich modelów aut pasuję do nas gwint?

Opublikowano
Od jakich modelów aut pasuję do nas gwint?

Idealnie tylko od B6. przód podejdzie też od b5 i c5 ale inna jest szerokośc widełek amora. Reszta pasuje. tyl nie wiem:hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ciezko dojrzec model, ale jesli to B16 takie jak mam, to bralbym w ciemno mimo, ze na zdjeciach wyglada na zmeczony.

mi sie udalo taka nowke wyrwac za 3k, a normalnie kosztuje od 7,5k w gore.

---------- Post dopisany at 22:29 ---------- Poprzedni post napisany at 22:27 ----------

Tez mam hicona gt tylko z zoltymi springami. Czeka na zalozenie. Ciekawy jestem wrazenia jaki mi zaserwuje :)

Ty masz żółte = nowszy model (zielone to starszy). Wrażenia będą bardzo dobre :decayed:

Opublikowano

kurde za tą cenę to nawet ja bym łyknął :whistling: że ja ich wcześniej nie dostrzegłem:facepalm:

Opublikowano

Może i ja się wypowiem w tym temacie :decayed: Kupiłem używkę Vogtlanda w idealnym stanie i śmiga się bardzo dobrze - gdyby ktoś mnie wsadził do mojego auta z zamkniętymi oczami, to nie uwierzył bym że w aucie siedzi gwint i koło 19" :wink: Jest fajnie sztywno, ale nie za twardo :naughty:

Natomiast jeżeli chodzi o gwinty typu tatechnix, mimo że czytam tutaj dobre opinie na jego temat.. nigdy nie wsadzę tego dziadostwa do auta - miałem w BMW i wystarczy, nigdy więcej:whistling: Może to kwestia tego w jakim to samochodzie jeździ ale zraziłem się strasznie.

Opublikowano

panowie z racji że kończy się u mnie gwint , mam aktualnie firmy KONI z regulacją twardości .

po dwóch latach użytkowania przednie amory już nie trzymają, samochód na nie równościach podskakuje z przodu jak piłka i do tego pierścienie regulacyjne są mocno zapieczone , rdza zżera gwint :thumbdown:

nie chcę inwestować w jakieś nie wiadomo co i myślę nad czymś tanim i chcę kupić FK AK Street

wiem , wiem zaraz polecą teksty typu że to lipa itp. ale nówki sztuki z dwuletnią gwarancją i do tego za nie całe 170F można spróbować . Do tego czytałem dużo pozytywnych opinii

co myślicie

Opublikowano
panowie z racji że kończy się u mnie gwint , mam aktualnie firmy KONI z regulacją twardości .

po dwóch latach użytkowania przednie amory już nie trzymają, samochód na nie równościach podskakuje z przodu jak piłka i do tego pierścienie regulacyjne są mocno zapieczone , rdza zżera gwint :thumbdown:

nie chcę inwestować w jakieś nie wiadomo co i myślę nad czymś tanim i chcę kupić FK AK Street

wiem , wiem zaraz polecą teksty typu że to lipa itp. ale nówki sztuki z dwuletnią gwarancją i do tego za nie całe 170F można spróbować . Do tego czytałem dużo pozytywnych opinii

co myślicie

Oddaj go do regeneracji i nie kombinuj. Masz za***isty gwint:wink:

Opublikowano

Już sie pytałem ile za regenerację i napewno nie dam 300f :facepalm: bo za tą kasę to można wyrwać prawie nowy.

Nie wiem co obejmuje ta regeneracja ale tyle mi kszykneli jak im wysłałem zdjecia i opisałem problemy . Dodam że to cena tylko za przednie amory :facepalm:

---------- Post dopisany at 17:12 ---------- Poprzedni post napisany at 17:10 ----------

Ten zestaw co mam w samochodzie kosztował jak był nowy ponad tyś F , oczywiście ja tyle za niego nie zapłaciłem ale jeszcze mnie nie pogieło żeby tyle płacić za regenerację

Opublikowano

co myślicie

Sam jestem ciekaw jak wygląda jazda na gwincie FK AK Street.

U siebie mam tatechnixa, pozostałość po poprzednim właścicielu. W zakrętach bajka ale jak już się wjedzie na łaty asfaltu czy tory kolejowe to szał... Wrażenie porównywalne do zaspawanego zawieszenia:thumbdown: felga 18, opona 225/35 i w sumie to też swoje może robić.

Ostatnio widziałem zestaw mts technixa za 1700zł:shock3:

Tak poprawiła się ich jakość, że cena skoczyła do góry czy ten gwint tak schodzi z półek sklepowych, że sprzedawcy poczuli możliwość zarobku i podbili ceny?:thumbdown:

Gdyby nie mój ślub w lipcu to bym szarpał tego KW...

Opublikowano

Jak na razie jeszcze męcze to moje koni , skręciłem na maks twardo i jeszcze daje radę aleczuć że to już ostatnie podrygi i przed wyjazdem do polandu chyba bede zmieniał na ten FK AK Street . Niby jeden z lepszych z tej nizszczej półki + dwa lata gwarancji , więc troche można polatać i potestować :wink:

A po za tym nie chce betonu jak to jest w tych drogich gwintach , niby jest regulacja teardości ale i tak czuć beton .

Opublikowano

mam pytanie

w swoich B6 macie regulacje gwintu z tyłu na sprężynie u góry czy na dole pod sprężyną na wachaczu???

Opublikowano

U gory. Jak by byla na dole to bys nie pokrecil.

Opublikowano

czy na podstawie tych numerów ze sprężyny i gwintu może mi ktoś napisać jakiej to firmy zestaw

spr_yny1.jpg

gwint.jpg

spr_yny.jpg

Opublikowano

Kolorystycznie podchodzi pod KW, ale nie jestem pewny :wink:

---------- Post dopisany at 13:28 ---------- Poprzedni post napisany at 13:27 ----------

Jezeli chodzi o śrubę regulacyjną :wink: