Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zawieszenie gwintowane polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak na razie jeszcze męcze to moje koni , skręciłem na maks twardo i jeszcze daje radę aleczuć że to już ostatnie podrygi i przed wyjazdem do polandu chyba bede zmieniał na ten FK AK Street . Niby jeden z lepszych z tej nizszczej półki + dwa lata gwarancji , więc troche można polatać i potestować :wink:

A po za tym nie chce betonu jak to jest w tych drogich gwintach , niby jest regulacja teardości ale i tak czuć beton .

Gwarancja gwarancją ale spodziewaj się, że wyleje tył. Miałem w B5 - wytrzymał równe dwa lata.

Powiedziałem - jak ma mi się gwint po dwóch latach wylewać to kupuje najtańszy.

I o dziwo jeździ się bardzo dobrze. W B5 była taczka a tu na gwincie jest komfortowo. Ale to pewnie kwestia zawieszenia w B6.

Szkoda tylko, że ten te-szajs potrafi dobić. Jest mniej przewidywalny niż FK AK Street. Może to się zmieni gdy dam twardsze odboje,

Opublikowano
czy na podstawie tych numerów ze sprężyny i gwintu może mi ktoś napisać jakiej to firmy zestaw

http://s23.postimg.org/td1vy7ad3/spr_yny1.jpg

http://s2.postimg.org/5bid4bxp1/gwint.jpg

http://s12.postimg.org/6nvu0v5ih/spr_yny.jpg

Na 90% KW.

Opublikowano

KW ma bardziej wyblakły ten kolor nakrętek , ten jest ostry i świecący

Opublikowano

Też tak wlasnie podejrzewalem. Nakretki i amory to kw ale tylne springi albo malowane albo jakąś inna firma

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej.

Opublikowano

Podejrzewam ze sprężyny są weiteca

Opublikowano

Kw ma pod swoja opieka firme(niestety nie pamietam jak sie nazywa,bo wyleciało mi z glowy) która robi identyczne gwinty jak KW lecz nazywa sie inaczej.

Juz mi sie przypomniało About Us ST Suspensions

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potwierdzi mnie ktoś w przekonaniu że gwint zdjęty z ośki będzie pasować do Quattro?

Opublikowano

Nie bedzie, tylko odwrotnie pasuje.

Opublikowano
Potwierdzi mnie ktoś w przekonaniu że gwint zdjęty z ośki będzie pasować do Quattro?

pasuje ale nie kazdy :kwasny:

wszystko się rozchodzi o szerokość tylnych springów renomowane marki mają wąskie progresywne springi i pasuje pod Q :decayed: śmietniki z allegro typu TA technix mts czy inny raczej ma standardową szerokość i nie pasi

Opublikowano

pasuje ale nie kazdy :kwasny:

wszystko się rozchodzi o szerokość tylnych springów renomowane marki mają wąskie progresywne springi i pasuje pod Q :decayed: śmietniki z allegro typu TA technix mts czy inny raczej ma standardową szerokość i nie pasi

A na wszystkich aukcjach tych "niskobudżetowców" jest info o tym, że pasuje do Q :grin: Mam pod ręką takiego niskobudżetowca, że nawet nie znam firmy tego gwintu, a po co ma się marnować, jak można założyć :decayed:

Opublikowano

Zmierz srednicy tylnej sprezyny.W najszerszym miejscu.

gdzies na forum jets info od ilu mm pasuje do Q.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja smigam na ABT - spoko jest, ale po złej drodze nie poszaleje trzeba uważać twardo jest i wszyscy mnie biorą za to trzyma się drogi jak magnes neodymowy :)

Xperia Z2

Opublikowano

Marcin to jest kit a nie gwint . Cena smiedzna jak na NOWE sportowe zawieszenie z wysokiej półki

Zemis kocham takich odiotow którzy piszą że sprzedają bo ,,auto było za nisko'' To jak było za nisko to trzeba było sobie je podnieść

Opublikowano

A co się ma nie dać, o ile wszystko jest z nim ok, to pośmigasz.

Co do komfortu, to próżno szukać w takim przedziale cenowym. Ja mam od ponad roku TA i jest ok, oczywiście jak na te pieniądze :wink:

Jedyny minus, to lipa z regulacją na tyle. Ale to chyba bardziej wina konstrukcji wahaczy, niż samego gwintu. uważam, że sruba regulacyjna, powinna być z 3cm dłuższa, wtedy lepiej by się kręciło. Choć niektórzy dają regulację u góry i wtedy jest wygodniej, ale ja nie wiem jak powinno być. W Borze miałem pod sprężyną i było super.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie gwint FK AK Street jakieś opinie? Ktoś jeździ? Komfort porównywalny do standardu 1bv?

Opublikowano

lata ktoś na weitec-u w b5? jakie opinie? ^_^

Opublikowano

Np. w A3 do obniżenia -16mm były już "twardsze" amortyzatory, więc do B6 trzeba szukać amortyzatorów od wersji z fabrycznym obniżeniem np. 1BE czy s-line.

Edytowane przez Armi