Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zawieszenie gwintowane polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie chcesz polecieć :decayed: ale oba gwint które pokazałeś są bardzo dobre do codziennej jazdy.

Opublikowano

Nie wiem gdzie chcesz polecieć :decayed: ale oba gwint które pokazałeś są bardzo dobre do codziennej jaz

Rzeczywiście poleciałem!! hee,

W takim razie wybiorę Ap bo tańszy :)

DZIĘKI!

Chłopaki pytanie za 100pkt.! Tylko się ze mnie nie śmiejcie.

Na gwincie poniżej, na tylnich amortyzatorach są sprężyny,

W oryginale są osobno, po montażu tego gwintu w miejsce starych sprężyn nic nie dajemy??

http://www.blocket.se/goteborg/H_R_coilovers_till_Audi_A4_60647758.htm?ca=17&w=3

Opublikowano

do usunięcia

Edytowane przez Lorence

Opublikowano

Stoję przed wyborem kupna gwintu do quattro waham się miedzy Vogtland a AP. Cenowo wychodzi podobnie ktoś może ma opinie na temat jakości vogtland do AP?

Opublikowano

na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego gwintu? :co:

Opublikowano

Stoję przed wyborem kupna gwintu do quattro waham się miedzy Vogtland a AP. Cenowo wychodzi podobnie ktoś może ma opinie na temat jakości vogtland do AP?

AP mamy w sprzedaży. Bardzo przyzwoite gwinty jak za tą cenę. Opieram się na opiniach znajomych i nieznajomych, którzy czasem napiszą parę słów na naszą skrzynkę :wink:

Jeśli chodzi o Vogtlanda to dzisiaj miałem przyjemność potestować RS4 z Vogtlandem na dystansie 1000km i jestem w szoku jak on się zachowuje! Na plus oczywiście :wink: Auto ustawione dość nisko, ale zawias fajnie wybiera nierówności. Nawet nieszczęsne płyty na dojeździe do Kołbaskowa dało się jakoś znieść. Wiadomo że tłukło, ale i tak było "przyjemniej" niż np u mnie na KW (a profil opony podobny). Łuki brane po 200-220 km/h też z dużą dozą bezpieczeństwa - auto fajnie się trzymało drogi (choć wiadomo, że opony też odgrywają tu rolę) i reagowało na ruchy kierownicą.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Vogtlanda to dzisiaj miałem przyjemność potestować RS4 z Vogtlandem na dystansie 1000km i jestem w szoku jak on się zachowuje! Na plus oczywiście :wink:

Dzięki za opinię, to juz kolejna dobra opinia o tym gwincie na jaką trafiłem. Ciekawi mnie jeszcze jak wypdłby w konfrontacji z trochę droższym ST.. :eusathink:

Opublikowano

Vogtland niewiele odbiega od KW V1. ST wręcz oficjalnie jest sygnowane jako "by KW" więc technicznie te konstrukcje są zbliżone. A cenowo to kwestia marketingowa :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trewor handlujesz też używkami? Potrzebuje sam przód do b6 z czegoś dobrego ale nie zbyt miekkie. Weitec miękki jest

Opublikowano

Venom tylko nowymi zawieszeniami handluje no chyba że Trewor Ci swój opierdzieli :decayed: Znajdź znajdź weiteca z regulacją twardości to jak skręcisz na max twardo to Ci plomby z zębów powypadają .

Opublikowano

Trewor handlujesz też używkami?

Niestety, tylko nowe :wink: Jeśli chodzi o "połowy" gwintów to od ręki mogę mieć tylko MTS. Reszta idzie od producentów, przy czym dochodzi do tego koszt wysyłki (przy kompletnych zawiasach wysyłka gratis) i kwota za zestaw tylko na jedną oś to z reguły 60-70% kwoty całego gwintu. Niestety ceny nie rokładają się 50/50.

znajdź weiteca z regulacją twardości

Z Weiteców to już niestety tylko używki wchodzą w grę, bo ta firma już nie istnieje

Opublikowano

Trewor handlujesz też używkami?

Niestety, tylko nowe :wink: Jeśli chodzi o "połowy" gwintów to od ręki mogę mieć tylko MTS. Reszta idzie od producentów, przy czym dochodzi do tego koszt wysyłki (przy kompletnych zawiasach wysyłka gratis) i kwota za zestaw tylko na jedną oś to z reguły 60-70% kwoty całego gwintu. Niestety ceny nie rokładają się 50/50.

znajdź weiteca z regulacją twardości

Z Weiteców to już niestety tylko używki wchodzą w grę, bo ta firma już nie istnieje

Podrzuciłbyś mi ile sam przód MTS i czy to coś warte. mam gwint zamontowany z b5 który potrzebował pewnych modyfikacji które nie są na dłuższą metę. A chciałbym mieć z tym spokój :hi:

Opublikowano

Podrzuciłbyś mi ile sam przód MTS

Dam znać jutro w ciągu dnia

Opublikowano

Vogtland niewiele odbiega od KW V1. ST wręcz oficjalnie jest sygnowane jako "by KW"

teraz wszystko jest jak KW a z KW nie mają nic wspólnego

AP by KW

Vogtland by KW

i ostatnio bardzo modny DTSline by KW

:decayed:

i naturalnie wszystkie są identyczne cena to czysty marketing :naughty: nie widziałem żeby na oficjalnych stronach a nie stronach sklepów które piszą co chcą, gdziekolwiek było napisane by KW, chyba że mi to umknęło ;)

Edytowane przez Lorence

Opublikowano

Vogtland niewiele odbiega od KW V1. ST wręcz oficjalnie jest sygnowane jako "by KW"

teraz wszystko jest jak KW a z KW nie mają nic wspólnego

AP by KW

Vogtland by KW

i ostatnio bardzo modny DTSline by KW

:decayed:

i naturalnie wszystkie są identyczne cena to czysty marketing :naughty: nie widziałem żeby na oficjalnych stronach a nie stronach sklepów które piszą co chcą, gdziekolwiek było napisane by KW, chyba że mi to umknęło ;)

3 sekundy szukania. Żeby uniknąć posądzania że nie opieram się na "oficjalnych" stronach, specjalnie wklejam link do niemieckiej wersji ST

--> http://www.st-suspensions.de/st/info/gewindefahrwerke/st_x_gewindefahrwerke/

Basierend auf dem Knowhow von KW

Nie zawsze wszystko jest wytłuszczone i widoczne na pierwszy rzut oka. Czy na stronach Skody masz napisane że jest na podzespołach VW? :wink:

Opublikowano

Jak cenowo się kształtują AP i Vogtland .. bo powoli zaczynam się rozglądać za gwintem

Opublikowano

Jak cenowo się kształtują AP i Vogtland .. bo powoli zaczynam się rozglądać za gwintem

Podobnie, okolice 2,5k

Opublikowano

A gwint Supersport.de ? Miał ktoś do czynienia ?