Daniel131 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam, Chciałbym sprawdzić ciśnienie jakie pompuje turbo w moim AEB. Przede wszystkim nie chciałbym pchać się w koszty i kupować wskaźnika, który jest montowany w samochodzie "na stałe". chciałbym kupić manometr aby od czasu do czasu móc sprawdzić stan turbo. Na allegro zauważyłem, że są manometry glicerynowe, które według opinii ludzi są dokładne we wskazaniach. Koszt 40-50zł. Czy ktoś z Was próbował tych manometrów? No chyba, że macie swoje rozwiązania w tej sprawie. Chętnie dowiem się od Was w jaki sposób poradzić sobie z tym fantem.
Łukasz13 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Dokłądnie możesz kupić jakis tani wskaźnik najlepiej z podziałką do 1 bar, jakis trójnik wężyk i zmierzysz.
Daniel131 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 W które miejsce wpiąć najlepiej trójnik aby wskazanie było w miarę dokładne?
Dev Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Pomiedzy kolektor ssacy a regulator cisnienia
Daniel131 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Tak przeglądam forum i zauważyłem też drugie miejsce w które mogę się wpiąć a mianowicie dv-kolektor. Jaka jest różnica pomiędzy miejscem podanym przed Devastation a tym, które wypatrzyłem na forum? Prócz odległości od kabiny oczywiście
Dev Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Wlasnie chodzi o odległość. Nie ma sensu ciagnac przewodu dookoła silnika.
Daniel131 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Dzięki za fachową poradę Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi