tatra-mario Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Znajomy zakupił a6 c5 2.5tdi v6 - nie odpalające Vag wykazał tylko ten błąd 01376 Sygnał obrotów pompy wtryskowej Da się skasować i czasem wyskoczy po kręceniu rozrusznikiem a czasem nie. Czujnik wymieniłem na drugi sprawny lecz brak poprawy dalej nie odpala. Odpowietrzany ..gruszką..nalazłem na necie coS takiego EDIT http://community.dieselschrauber.de/vie ... hp?t=23024 Cytuj: Meßwertblock 018 zeigt dir den Pumpenstatus: 00000000 = kein Fehler erkannt xxxxxxx1 = Mengenmagnetventil ständig bestromt xxxxxx1x = Mengenmagnetventil defekt xxxxx1xx = Geber für Einspritzpumpendrehzahl defekt xxxx1xxx = Spritzverstellung defekt xxx1xxxx = Einspritzbeginn nicht erkannt xx1xxxxx = Abschaltsignal gesetzt x1xxxxxx = Motordrehzahl nicht erkannt 1xxxxxxx = Datenleitung CAN-Bus defekt I w 18 grupie jest xx1xxxxx = Abschaltsignal gesetzt tyle że też nie zawsze. Pytanie główne - czy za ów błąd odpowiada jedynie ó czujnik czy tez inna nie sprawność np. brak synchronizacji czujnika wału i pompy?
bajowsado Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Na 90% padła pompa, zatarty tłoczek nastawnika, dlatego wywala błąd.
jarek12 Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam Jestem posiadaczem 2,5 tdi AKN i według mnie nic nie kombinuj, wymontuj pompę i daj do sprawdzenia do dobrego warsztatu. Ewentualna naprawa pompy około 2,5 tyś., dwa lata temu to przerabiałem. Naczytałem się wtedy różnych info, że wystarczy kondensator wymienić i wszystko będzie ok. To bzdury. Profesjonalny warsztat musi się zająć tematem. Pozdro,
tatra-mario Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Tak też poradziłem znajomemu. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi