Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] A4 B7 Avant 3.0 tdi Quattro Tiptronic- SPRZEDANY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, w kwestii słyszalnych napinaczy przy odpalaniu auta proponuję nie wciskać pedału hamulca (jeśli macie tiptronika) tylko poczekać aż zgaśnie kontrola świec i dopiero przekręcić kluczyk. Sprawdźcie czy będzie poprawa :wink:

W piątek wymieniałem zestawy naprawcze cięgien nastawników. Przy rozbieraniu zostały wyczyszczone kolektory i EGR choć tak naprawdę nie było potrzeby ich czyścić bo wyglądały bdb. Mój obecny przebieg to 275kkm, od około 150kkm pożegnałem Motula Specyfic i leję Millers XF LongLife 5w30 i na prawdę widzę dużą poprawę, tzn napinacze słychać bardzo sporadycznie i to przeważnie gdy auto stało zaparkowane pod lekką górkę.

BTW. wtryski wciąż fabryczne, sprawdzane co przegląd i korekcja wciąż bdb, DPF fabryczny powiększona tylko średnica wlotu i wylotu do 2,75" - pomiar popiołu zmierzonego pokazuje niezmiennie 0%. Turbo dmucha od nowości to samo, program robiłem przy 100kkm. Przy 170kkm wymieniałem tylko przedni "rozrząd" tzn. paski i rolki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mała aktualizacja RNS-e na pokładzie z polskim menu i mapami 2014.

IMG_20140703_194805.jpg

IMG_20140708_081816.jpg

---------- Post dopisany 19-07-2014 at 10:22 ---------- Poprzedni post napisany 12-07-2014 at 19:14 ----------

Aktualizacja

IMG_20140717_111827.jpg

IMG_20140717_112004.jpg

IMG_20140717_112030.jpg

IMG_20140717_112122.jpg

IMG_20140717_112145.jpg

IMG_20140717_112230.jpg

IMG_20140717_112433.jpg

Opublikowano

Nie myślałeś o black piano do tych foteli?

$_27.JPG

Opublikowano
  • Autor

Nie, właśnie standardowe alu zmieniłem na full komplet NK1. Docelowo może kiedyś przy zmianie na podsufitke czarna zmienie na RS

---------- Post dopisany at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany at 19:18 ----------

Kolego Bruuum skąd masz takie boczki? W oryginale nie wystepowaly.

Opublikowano

To jest komplet od opcji "Audi exclusive" z RSa, minimalnie inny kolor od Twojego poza tym. Tutaj jest to autko: mobile.de

Opublikowano
  • Autor

Aha

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego sprawdzales przebieg przed zakupem? Padl rozrzad przy 200 km i wtryski,to chyba niemozliwe przy takim przebiegu?

Opublikowano
  • Autor

Widzisz kolego, ja znam wady i zalety 3.0 TDI i zanim zakupilem samochód zapoznalem sie z nimi studiując głownie forum A6 bo tam jest ich dużo duzo duzo wiecej i radząc sie mechaników którzy na bieżąco są z nowinkami grupy VAG . Widzisz wg Ciebie chyba niemozliwe ja odpowiem, że wg mnie i nie tylko to aż 200 tys. km, oczywiście sa goście którym nie przeszkadza przy 300 tys. km pobrzekiwanie rozrzadu wychodząc z założenia że jak sie rozleci to przełożą silnik za 8 tys a nie beda pakowac nowego rozrzadu za 6-7 tys., nie wnikam czym sie kieruja. Jezel chodzi o wtryski to pierwsze wesje z 2004 r z koncówka S,Q i AA ledwie 120 tys dociagały wiec 200 tys dla moich nastepnych AB to i tak nieźle. Co do przebiegu mogę Ci na priv podesłać Vin i sobie potwierdzisz przebieg i cała historie serwisową, no chyba że serwis Audi bezposrednio coś wykombinował z przebiegiem to sam Macierewicz do tego nie dojdzie.:grin:

P.S zagladnij do dzialu sprzedam, jest tam jedna 3.0 świeżo po wymianie silnika bo lał wtryskiwacz i kolega w pore nie wymienił i tez z przebiegiem koło 200 tys, a jak wejdziesz na klub A6 to tam bedzie kilkanascie takich przypadkow :wink:

Opublikowano

Spoko luz,znam temat 3.0 tdi z dwoch stron - auta w Polsce majace 200 tys przebiegu ( czyli 500) i auta z np. Holandii czy Belgii realn 200 tys - tutaj nie ma problemow z rozrzadem ani wtryskami. Ostatnio natknalem sie na a6 3.0tdi z robionym rozrzadem i wtryskami - auto mialo grubo powyzej 400 tys przebiegu. Chodzi mi o to czy robiles naprawy profilaktycznie,czy byly ku temu bezposrednie powody ( lejace wtryski,glosny rozrzad).

Opublikowano
  • Autor

Przeczytaj mój wątek od poczatku a potem pytaj.