google1 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam. Od pewnego czasu mam problem z moją a4. Podczas przyśpieszania na 1 i 2 biegu w max wciśniętym gazem silnik szarpie (zachowuje się tak jakbym szybko naciskał i puszczał gaz). Występuje to od 2 tys. obr, a po przekroczeniu 3,5 tys obr. wszystko wraca do normy i dalej jedzie normalnie. Na pozostałych biegach jest wszystko ok. Na zimnym silniku też jest ok. Gdy samochód jest obciążony (Jedzie np 5 osó szarpie tylko na 1 a na 2 i dalej jest wszystko ok. Problem występuje na gazie jak i na pb. Na vagu były 3 błędy 561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki przekroczona wartość adaptacji - mnożenie 17734 Czujnik antystukowy cylindra 2 - zakres kontroli brak osprzętu/nie związany ze sprzętem - błąd sporadyczny 561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki nie osiągnięta wartość adaptacji - dodawanie - błąd sporadyczny
ja74687 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 zrób logi sondy i przepływki i daj do działu VAG, jak sprawdzą to napisz tutaj jak je ocenili i będziemy dalej myśleć
Rekomendowane odpowiedzi